HŠK Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama!

HŠK Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama!

Link na izvornu vijest

HŠK Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama!

Nakon toliko godina imat ćemo jednog predstavnika u skupinama Uefinih natjecanja, prvi put u povijesti bosanskohercegovačkog poslijeratnog nogometa. 

Bit će to HŠK Zrinjski, a Mostarci će igrati ili Europsku ligu ili Konferencijsku ligu, ovisno o ishodu dvomeča s austrijskim LASK-om iz Linza. Ako prođe LASK Zrinjski će izboriti Europsku ligu, a i ovako ima osiguran plasman u skupine Uefine Konferencijske lige.

Do tog uspjeha prvak BiH došao je zahvaljujući prolazu u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Breidablika.

Nakon 6:2 u Mostaru Plemići su na Islandu izgubili s 0:1, ali imali su preveliku prednost koju islandski prvak nije uspio dostići, iako je imao jedno kraće razdoblje bolje igre u drugom dijelu.

Nakon što je bolji bio u prvom poluvremenu, Zrinjski je primio gol nakon 10 minuta igre u drugom dijelu i to nakon što si ga je sam zabio. Napad Breidablika završio je ubačajem s lijeve strane, a Slobodan Jakovljević nezgodno je zahvatio loptu i prevario svog vratara Marića. 

Taj pogodak kao da je dao krila domaćima koji su samo minutu kasnije nakon kornera pogodili vratnicu.

Glavom je tukao Klemint Olsen, igrač koji je ušao u drugom dijelu.   Ipak, nakon toga gosti su primirili igru i rutinski priveli utakmicu kraju.    Zrinjski nakon povratka s Islanda ima premijerligašku obavezu s GOŠK-om u nedjelju, a onda se može spremati za put u Austriju na utakmicu koja se igra u četvrtak.

Objava HŠK Zrinjski postao prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama! pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?