Zbog fekalija u moru ne preporučuje se kupanje u Stonu. U Zadru isto onečišćenje

Zbog fekalija u moru ne preporučuje se kupanje u Stonu. U Zadru isto onečišćenje

Link na izvornu vijest

NAKON što je danas objavljeno da je zabranjeno kupanje na plaži Marimex u središtu Zadra zbog onečišćenja fekalijama koje su se izlile iz kanalizacije, sada je priopćeno da se na plaži u Stonu također ne bi trebalo kupati zbog istog problema. Index je danas ranije pisao o fekalijama u moru kod zadarske plaže Marimex.

More na plaži u Stonu je onečišćeno fekalijama, točnije bakterijom Escherichia coli. Iz Dubrovačko-neretvanske županije su izvijestili da se zato kupanje na plažu u Stonu ne preporučuje do daljnjega.

Fekalno onečišćenje na plaži

Onečišćenje fekalijama utvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je jučer 24. kolovoza, proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ston prelaze granične vrijednosti za pokazatelj fekalnog onečišćenja Escherichia coli”, navode iz Zavoda i ističu kako će se uzorkovanje mora ponavljati do prestanka onečišćenja.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?