Bitkoin skočio za pet odsto na preko 25.000 evra

Bitkoin skočio za pet odsto na preko 25.000 evra

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Bitkoin je danas na najvećoj svjetskoj berzi kripto valuta Bajnens u 15.30 časova imao vrijednost od 25.063 evra.

Bitkoin skočio za pet odsto na preko 25.000 evra

Vrijednost bitkoina je u posljednja 24 časa porasla za 5,16 odsto.

Ukupan obim trgovine bitkoinima u posljednja 24 sata je bio 29,12 milijardi evra, tri puta više nego juče.

Bitkoin je značajno porastao zbog jučerašnje presude u SAD da je američka Komsija za hartije od vrijednosti (SEC) neopravdano spriječila investicionu kompaniju Grejskejl da osnuje ETF fond za trgovinu bitkoinima na berzi.

SEC će morati da pregleda prethodno odbijenu prijavu za ETF i “nađe bolje razloge da je ponovo odbije”, kako navodi portal Koindesk.

Indeks straha i pohlepe (Fear and Greed Index) vezan za bitkoin se danas nalazi na nivou 49, u kategoriji “strah”, dok je juče bio na nivou 39.

Vrijednost kripto valute itirijum (ETH) je porasla za 4,70 odsto, na 1.575,35 evra, kao i vrijednost bajnens koina (BNB), za 3,26 odsto na 205,80 evra.

Danas se najviše trguje bajnens koinom (BNB), bitkoinom (BTC), itirijumom (ETH), sajberkonektom (CYBER) i sei tokenom (SEI).

Najveći rast danas trenutno bilježe kripto valute CYBER, SEI i API3.

Чланак Bitkoin skočio za pet odsto na preko 25.000 evra се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?