Bolnica u Dubrovniku zabranila posjete zbog pojave korone

Bolnica u Dubrovniku zabranila posjete zbog pojave korone

Link na izvornu vijest

U Općoj bolnici Dubrovnik od četvrtka su privremeno zabranjeni posjeti zbog pojave covida-19 kojim je zaraženo sedmero pacijenata na zaraznom odjelu.

Ravnatelj bolnice Mario Bekić rekao je kako je u srijedu jedan zaraženi pacijent stigao na Odjel za kirurgiju, a da je jedna starija osoba preminula.

Među zaposlenicima bolnice nema zaraženih virusom Covid-19, rekao je Bekić.

Podsjetimo, 23. kolovoza je objavljeno i da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Split na lokalitetu Križine privremeno se ograničavaju posjeti hospitaliziranim bolesnicima.

Inače, posljednja dva tjedna u Splitsko-dalmatinskoj županiji porastao je broj novooboljelih od covida, potvrdila je u srijedu ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Rast broja novozaraženih počeo je 1. kolovoza, do kada su imali jednog ili nijednog zaraženog pacijenta, rekla je ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Apelira na građane koji sumnjaju na covid ili imaju neke od simptoma da se testiraju i ne odlaze na javna mjesta, te ne stupaju u kontakt s drugim osobama. Također im se ne preporučuje posjet bolnicama ili domovima za starije.

U utorak smo imali 27 testiranih, pozitivnih je bilo 40 posto, u ponedjeljak smo imali 23 testirana, udio pozitivnih bio je 34,7 posto. To znači da nam broj testiranih i udio pozitivnih raste, istaknula je, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?