OGLASILI SE IZ FK IGMAN: NEDOLIČNO PONAŠANJE PREDSJEDNIKA ŽELJE NARUŠAVA DOBRE ODNOSE DVA KLUBA

OGLASILI SE IZ FK IGMAN: NEDOLIČNO PONAŠANJE PREDSJEDNIKA ŽELJE NARUŠAVA DOBRE ODNOSE DVA KLUBA

Link na izvornu vijest

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ne postoji sukob s navijačima Željezničara!

Nedolično ponašanje predsjednika Željezničara narušava dobre odnose dva kluba!

Povodom dešavanja pred sam kraj jučer odigrane utakmice između Željezničara i Igmana, koja su rezultirala crvenim kartonom za sportskog direktora FK Igman Zajku Zebu, oglašavamo se saopćenjem za javnost kojim demantiramo medijske natpise da je posrijedi “obračun s navijačima”.

Sportski radnici, novinari ali i šira javnost upoznati su da već godinama postoji izgrađen prijateljski, partnerski odnos između FK Željezničar i Konjica u kojem se i menadžment i igrači i navijači Željezničara osjećaju kao kod kuće. Ulaskom Igmana u Premijer ligu BiH takvi odnosi nastavili su se graditi kroz fer i sportsko nadmetanje dva kulba na terenu. U tom duhu sportski kolektiv FK Igman će se nastaviti odnositi prema Željezničaru skrećući pažnju javnosti da se isključivo zbog ponašanja pojedinaca u posljednje vrijeme govori o “tenzijama između dva kluba”.

​Koristeći i ovu priliku da igračima Željezničara čestitamo na jučerašnjoj pobjedi u isto vrijeme želimo osuditi nekorektno i nesportsko ponašanje predsjednika FK Željezničara Edisa Kovačevića koji već treću utakmicu za redom upućuje neprimjerene poruke prema FK Igman. Na vulgarne psovke i vrijeđanje upućeno od strane Kovačevića klupi FK Igman tokom jučerašnje utakmice reagirao je sportski direktor Igmana Zajko Zeba. Ne treba podsjećati kakvu reputaciju Željezničar ima širom BiH i regije ali i da u Konjicu uživa ogromnu navijačku podršku, s toga je Zeba na Kovačevićeve psovke uže porodice popraćene hvatanjem za genitalije reagirao impulsivno smatrajući da to ne doliči jednom predsjedniku Željezničara niti da to zaslužuju gosti iz Konjica. Da je riječ o osobi bez osnovnog bontonskog držanja uvjerili smo se i nakon pretposljednje utakmice kada je odbio da se rukuje s upravom FK Igman.

Imajući u vidu prethodno navedeno, smatramo obaveznim upoznati javnost da nema “obračuna s navijačima” nego da postoje pojedinci koji nedoličnim ponašanjem štete ugledu prije svega samom Željezničaru ali i narušavaju dobre odnese dva kluba.

Iskreno se nadamo da nećemo ponovo svjedočiti događanjima koja će bacati sjenke na lijep sportski događaj, posebno ne na dobru igru kojom fudbaleri Igmana hrabro i odvažno potvrđuju da su dosadašnji favoriti za osvajanje prvenstva dobili ozbiljnog protivnika u Premijer ligi BiH”, navode iz Igmana.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?