Jasna Đuričić i Lazar Dragojević zaplesali na crvenom tepihu Filmskog festivala u Veneciji

Jasna Đuričić i Lazar Dragojević zaplesali na crvenom tepihu Filmskog festivala u Veneciji

Link na izvornu vijest

Jasna Đuričić i Lazar Dragojević uživali su odličnoj atmosferi na 80. izdanju Filmskog festivala u Veneciji te zaplesali na crvenom tepihu.

Oni su na ovaj prestižni događaj stigli zbog premijere serije “Znam kako dišeš” u kojoj su ostvarili uloge. Kao što je već poznato, autori ovog kinematografskog ostvarenja su Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović, reditelji su Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić.

Serija se sastoji od šest epizoda. Snimana je tokom 2022. i 2023. na području Sarajeva. Sve počinje sa slučajem samoubistva maloljetnika koje pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić. Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda sve teže balansira život sa sinom Dinom (17) i posao koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti.

“Znam kako dišeš” kroz tužilačke istrage i porodične priče postavlja pitanja: Koliko vjerujemo svojoj djeci? Koliko ih poznajemo? Šta kada su potpuno drugačija od nas i našeg sistema vrijednosti?”

Pored Đuričić i Dragojevića, uloge su ostvarili i Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović – Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?