Novak u polufinalu Njujorka, i osmi put bolji od Frica!

Novak u polufinalu Njujorka, i osmi put bolji od Frica!

Link na izvornu vijest

Novak Đoković će po 13. put igrati u polufinalu US Opena.

Osvajač 23 grend slem trofeja je posle 155 minuta igre slavio sa 6:1, 6:4, 6:4 i tako još jednom pokazao da je nerešiva enigma za Amerikanca Tejlora Frica.

Bio je to njihov osmi duel i osma pobeda Đokovića, a u polufinalu će igrati protiv još jednog domaćeg tenisera. Da li će to biti Frensis Tijafo ili Ben Šelton znaće se posle njihovog okršaja u večernjem terminu.

Neobično je počeo susret Novaka i Tejlora na stadionu “Artur Eš”. Nekako stegnuto i sa dosta grešaka sa obe strane.

Novak je već u početnom gemu bio prinuđen da spašava brejk loptu, uspeo je u tome, a onda je odmah došao do brejka za 2:0.

Međutim, Fric je uspeo da uzvrati ribrejkom i smanji na 2:1, ali kada se očekivalo da će izjednačiti, ponovo je pao.

I to drastično. Amerikanac do kraja seta nije uspeo da dobije nijedan servis gem, pa je Novak sa ukupno tri brejka posle 42 minuta igre imao lakih 6:1.

Novak je dobro krenuo i u drugom setu.

Već u trećem gemu je iskoristio priliku da dođe do brejka za 2:1 i odmah ga je potvrdio.

Međutim, naredni gem je bio veoma dug i težak za Đokovića.

Fricu je proradio ritern, počeo je i forendom da pogađa linije, imao čak četiri brejk lopte, ali Novak je izdržao nalet i potvrdio brejk za 3:1.

Držao je Novak umešno tu prednost brejka, nije se previše trošio i tako stigao do 5:3, da bi u desetom gemu odservirao za 6:4.

Držao se dobro Fric početkom trećeg seta, stigao do 3:2, a onda na Novakov servis do 15:40 i dve brejk lopte.

Neko iz publike je provocirao Novaka, to ga je silno motivisalo, spasao je obe brejk lopte i usledio je snažan krik! Dobio je taj gem i stigao do 3:3 uz poznatu stisnutu pesnicu!

I onda prvu brejk loptu koju je imao u setu, Novak je iskoristio i poveo sa 4:3.

I onda nestvarna scena, na brejk lopti za Frica, neko od Novakovih navijača se oglasio, omeo Novaka pri smeču, on je izgubio poen.

Amerikanac je tako došao do ribrejka za 4:4, ali Novak se baš naljutio, odmah vratio izgubljeno i potom odservirao za 6:4 i pobedu. 

B92.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?