U Novom Travniku održana XVII. koordinacija predsjednika Čovića, državnog tajnika RH Milasa, načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada

U Novom Travniku održana XVII. koordinacija predsjednika Čovića, državnog tajnika RH Milasa, načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada

Link na izvornu vijest

Danas je u Novom Travniku održana redovita koordinacija predsjednika županijskih Vlada, gradonačelnika i načelnika gradova i općina, koji su izabrani ispred HDZ-a BiH.

Koordinaciju je predvodio  dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Domaćin susreta XVII. koordinacije načelnika i gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada bio je Stjepan Dujo načelnik općine Novi Travnik.

Sastanku su nazočili i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH, te Toni Kraljević, dopremijer i ministar financija u Vladi Federacije BiH i Andrijana Katić, ministrica prometa i komunikacija u Vladi Federacije BiH.

Dužnosnici su na početku govorili o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije uz aktualna pitanja, lokalne i županijske razine.

Predsjednik Čović je nazočne izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji, posebno naglašavajući aktualne procese u Bosni i Hercegovini, napretku na europskom putu i mogućnostima pri otvaranju procesa pregovora. Ocijenio je kako je ostvaren napredak u pogledu provođenja reformi na europskom putu, predvođen novim sazivom Vijeća ministara BiH. Usvajanje reformskih zakona snažan je iskorak za europsku BiH. Istaknuo je kako sustabilan politički dijalog, povjerenje i ravnopravnost tri konstitutivna naroda ključni za razvoj europske BiH, pri čemu je naglasio kako izmjene i dopune Izbornog zakona uz zaštitu legitimnog predstavljanja ostaju visoki prioritet politike Hrvata u BiH. Također, zahvalio se državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonki Milasu i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na kontinuiranoj potpori projektima pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH govorio je o završenim projektima i programima Vlade RH za Hrvate u BiH, gdje je posebno naglasio kako će se suradnja nastaviti i u budućnosti. Milas je istaknuo kako postoji vidljiv trag potpore koju hrvatska vlada pruža. Realizirano je preko 800 većih i značajnijih projekata kao što su škole, dječji vrtići, domovi zdravlja, centri za kulturu, knjižnice, muzeji. Nedavno su potpisani novi ugovori, za preko 160 projekta koje tek treba realizirati i koji će nastavit doprinositi boljem i kvalitetnijem životu naših ljudi diljem Bosne i Hercegovine.

Toni Kraljević, dopremijer i ministar financija u Vladi Federacije BiH govorio je o aktualnim projektima i programima Vlade Federacije BiH.

Također, govoreno je strateškim projektima u lokalnim jednicima, prometnoj infrastrukturi, kao i projektima od iznimne važnosti za lokalne jednice.  

Predsjednik Čović u izjavi medijima je kazao kako je ovo prezenačajan sastanak. „Kroz desetke ovakvih koordinacija kolege međusobno odlično surađuju i spremaju se za mnoge projekte kroz koncept izvršne i zakonodavne vlasti u BiH i Republici Hrvatskoj, svi osjete veliku korist od toga, posebno oko infrastrukture, koja se ne može pratiti iz proračuna lokalne zajednice“, kazao je predsjednik Čović.

„Danas smo prošli sve projekte s Federalne razine, s nama su bili dopredsjednik Vlade i ministar financija F BiH Toni Kraljević i ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić. Pri čemu su izvjestili što radi Vlada Federacije BiH, s posebnim osvrtom o sredstvima nižim razinama, koja nisu zanemariva, kako prema županijama tako i prema općinama i gradovima i svim natječajima kroz određene resore. Ovi sastanci dobivaju puno opravdanje. Ono što trebamo nekada danima rješavati, komunikacija kolega s institucijama koji predstavljanju naš narod i ne samo naš narod, mogu riješiti sve probleme koji su njima ponekad teško rješivi individualno“, istaknuo je predsjednik Čović.

Objava U Novom Travniku održana XVII. koordinacija predsjednika Čovića, državnog tajnika RH Milasa, načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?