Ukida se dječji doplatak u Njemačkoj

Ukida se dječji doplatak u Njemačkoj

Link na izvornu vijest

Od 2025. godine osnovni dječji doplatak u Njemačkoj zamijenit će naknada Kindergrundsicherung, te će se sve relevantne dječje naknade objediniti u jednu financijsku potporu.

Milijuni obitelji trebali bi moći jednostavno pristupiti pogodnostima putem interneta. Njemačka vlada pristala je uvesti naknadu Kindergrundsicherung od 2025. godine, prenosi Fenix magazin.

Brže i lakše

Do 5,6 milijuna djece u riziku od siromaštva i njihove obitelji dobit će brže, lakše i jednostavnije naknade. Prednost je što će se sve dosadašnje financijske naknade koje se odnose na djecu objediniti u jednu.

Ubuduće će postojati zajamčeni iznos dječjeg doplatka neovisan o dohotku roditelja.

Dodatni dječji doplatak: Ova komponenta se raspoređuje ovisno o dobi djeteta i prihodima roditelja. U tu svrhu će dotadašnji dječji doplatak dalje rasti. Dakle, moguće je kako će djeca dobiti više od dosadašnjih 250 eura mjesečno.

U novoosmišljenu naknadu uključit će se i djeca čiji roditelji primaju novčanu naknadu ili socijalnu pomoć. Vlada želi osigurati 2,4 milijarde eura za osnovnu skrb za djecu, odnosno Kindergrunsicherung.

Dugo se raspravljalo o ovoj naknadi, ali obitelji bi ih trebale početi primati u 2025. godini.

Kako podnijeti zahtjev?

Zahtjev za Kindergrundsicherung potrebno je podnijeti putem interneta. Ako to ne želite, zahtjev možete podnijeti i lokalno nadležnom obiteljskom fondu.

Ubuduće će postojati samo jedna kontaktna točka za sve dječje naknade – Obiteljska služba zavoda za zapošljavanje. To znači da će sva djeca biti jednako tretirana, bez obzira na radni status roditelja.

Osim toga, razvija se takozvana osnovna provjera sigurnosti djece. Time se automatski provjerava ima li obitelj pravo na dodatni dječji doplatak ili ne.

Odgovarajući portal još treba izraditi, ali se sigurno zna kako će biti dostupan putem web stranice državnog zavoda za zapošljavanje.

Post Ukida se dječji doplatak u Njemačkoj je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?