Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj pala na 9,9 odsto

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj pala na 9,9 odsto

Link na izvornu vijest

BUDIMPEŠTA – Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u oktobru pala na 9,9 odsto sa septembarskih 12,2 odsto, saopštila je danas Mađarska centralna kancelarija za statistiku – KSH.

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj pala na 9,9 odsto

FOTO: Pixabay

Cijene hrane su u oktobru porasle za 10,4 odsto međugodišnje naspram septembarskih 15,2 odsto, kao i cijene alkoholnih pića i duvana – za 11,6 odsto naspram septembarskih 12,3 odsto i cijene usluga – za 13,2 odsto naspram septembarskih 13,6 odsto.

Nasuprot tome, cijene električne energije, gasa i drugih goriva su, kako navodi Tanjug, porasle za 16,1 odsto međugodišnje, ubrzavši sa septembarskih 14,6 odsto.

Godišnja stopa bazne inflacije je pala na 10,9 odsto sa septembarskih 13,1 odsto i sada je najniža za posljednjih 18 mjeseci.

Na mjesečnom nivou su cijene pale za 0,1 odsto u odnosu na septembar.Tanjug

Чланак Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj pala na 9,9 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?