Premija ZZO (markica) i za 2024. godinu 20 KM, u prodaji od 1. prosinca

Premija ZZO (markica) i za 2024. godinu 20 KM, u prodaji od 1. prosinca

Link na izvornu vijest

Na prijedlog Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, Upravno vijeće je razmatralo i usvojilo Odluku kojom visina premije osiguranja za 2024. godinu iznosi 20 KM po osiguranoj osobi.

Obrazlažući predloženu odluku, istaknuto je kako bi se iznos premije osiguranja, po preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, trebao kretati u rasponu od osam do deset posto izvršenog rashoda iz obveznog zdravstvenog osiguranja po jednoj osiguranoj osobi u prethodnoj godini na teritoriji HNŽ, što bi u slučaju HNŽ bio iznos u rasponu od 62,31 KM do 77,89 KM.

„Uvažavajući vrlo teške ekonomske i socijalne okolnosti kao i važnost dostupnosti premije osiguranja svim osiguranicima, unatoč riziku povećane potrošnje u zdravstvenim ustanovama, naš prijedlog je da visina premije osiguranja, kao i prethodnih godina, bude 20 KM što je 2,57 % od ukupne potrošnje za zdravstvenu zaštitu po osiguranoj osobi u prethodnoj godini“ kazala je direktorica Zavoda mr. sci. Ana Vidačak dr. med.

Distribucija premije osiguranja za 2024. godinu odvijat će se u razdoblju 01.12.2023. do 29.02.2024. godine – priopćeno je.

Brotnjo.info

The post Premija ZZO (markica) i za 2024. godinu 20 KM, u prodaji od 1. prosinca appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?