Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH održana u Tuzli – mjesto BiH je u EU-u

Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH održana u Tuzli – mjesto BiH je u EU-u

Link na izvornu vijest

Danas je u Tuzli održana sedma proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, poziciji hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji i drugim županijama, te o drugim aktualnim temama.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović upoznao je nazočne s aktualnim političkim prilikama u BiH, nakon čega se raspravljalo o Izvješću Europske komisije o BiH za 2023. godinu, u kojem se preporučuje početak pregovora za članstvo BiH u EU-u.

Predsjedništvo HDZ-a BiH uputilo je zahvalu svim EU partnerima koji su pružili podršku Bosni i Hercegovini. Dužnosnici HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti nastavit će predano raditi na europskoj budućnosti naše domovine, istaknuto je. Također, podržane su sve aktivnosti i potrebe reforme, na kojima institucije BiH moraju žurno i predano nastaviti raditi. Jasno je naglašeno kako europski put za Bosnu i Hercegovinu nema alternativu.

Predsjedništvo HDZ-a BIH je dalo punu potporu svim aktivnostima dužnosnika HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama,  pri nacionalnom očuvanju i jačanju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini kroz pitanja demografije, kulture, gospodarstva i razvoja, kao i svih pitanja od vitalnog značaja za hrvatski nacionalni identitet u Bosni i Hercegovini, posebno tamo gdje je hrvatski narod manje zastupljen. Županijski odbor HDZ BiH Soli napravit će plan djelovanja kroz iduće razdoblje, koji će podržati svi dužnosnici.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH ponovljeno je kako je prioritet legitimno predstavljanje. Radna tijela koja rade na usuglašavanju Izbornog zakona brzo će iznijeti svoje prijedloge, o kojima će se dalje raspravljati i tražiti rješenje. Iskorak nam je nužan, kako bi stvorili pravnu sigurnost u BiH te kako bi osigurali mjesto BiH u EU-u, istaknuto je.

Na proširenoj sjednici nazočili su članovi predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli, ministar pravde BiH Davor Bunoza te ministrica prometa i komunikacije FBiH Andrijana Katić i ministar prostornog uređenja FBiH Željko Nedić.

“Mi želimo potpuno promijeniti koncept djelovanja i vjerujem da će se to vrlo brzo vidjeti. Cilj je da do kraja godine imamo jasnu strategiju kada je riječ o Tuzlanskoj županiji. HDZ BiH će kroz izvršnu i zakonodavnu vlast kroz entitetskiu i državnu razinu jasno predvidjeti sve projekte koji se mogu realizirati na ovom prostoru, bez obzira što nemamo svoje načelnike, gradonačelnike ili predstavnike na nižim razinama”, kazao je predsjednik Čović nakon sjednice u izjavi medijima.

Čuli ste odgovor prijatelja iz EU. Dali su nam priliku u pregovaračkom procesu, samo moramo ispuniti uvjete, a jedan od njih 14 je i Izborni zakon. Hrvatska strana će na tragu dosadašnjih razgovora, kojih je bilo više, inzistirati da na najvišoj razini politički predstavnici sjednu skupa za stol te da se oko toga dogovorimo”, kazao je dr. Čović. “Imamo dovoljno prostora da vrlo jasno kažemo međunarodnim predstavnicima, posebno uredu visokog predstavnika, da oni nemaju razlogadjelovati, već da mi to trebamo donijeti kroz izmjene Izbornog zakona”, zaključio je predsjednik Čović.

Ljportal

Objava Sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH održana u Tuzli – mjesto BiH je u EU-u pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?