Cvitanović ponovno izabran za predsjednika HDZ 1990.: Neprihvatljivo je monopolističko ponašanje unutar HNS-u BiH

Cvitanović ponovno izabran za predsjednika HDZ 1990.: Neprihvatljivo je monopolističko ponašanje unutar HNS-u BiH

Link na izvornu vijest

Na Saboru stranke HDZ-a 1990. održanom u Jajcu Cvitanović je bio jedini kandidat za predsjednika stranke nastale raskolom HDZ-a BiH koju on vodi od 2015. godine.

Prema usvojenim programskim načelima HDZ 1990. će graditi neovisniju poziciju u odnosu na HDZ BiH. Te dvije stranke zajedno s drugim manjim hrvatskim strankama čine Hrvatski narodni sabor BiH u kojemu dominira HDZ BiH što iz Cvitanovićeve stranke nastoje promijeniti.

Za nas je potpuno neprihvatljivo da se drugi ponašaju na monopolistički i sebičan način u HNS-u BiH. To nećemo podržati, rekao je Cvitanović.

Dodao je kako će i dalje ova stranka imati ispruženu ruku za suradnju s drugim hrvatskim strankama, no da neće dopustiti da bilo tko iz toga hrvatskog političkog bloka ‘ima potporu predstavljati se kao jedni predstavnik hrvatskog naroda’.

Na stranačkome Saboru donesena je i odluka kako HDZ 1990. neće poduprijeti listu HDZ-a Hrvatske za sabor u XI. Izbornoj jedinici.

Ako nismo uvažen partner premijera Plenkovića, onda HDZ 1990, naš partner Hrvatski nacionalni pomak i svi ostali partneri idemo s vlastitom samostalnom listom koja će nam omogućiti predstavljanje i u Hrvatskome saboru, istaknuo je Cvitanović.

U usvojenim programskim načelima, HDZ 1990. poziva vladajuće stranke na razini države da ispune uvjete kako bi Europsko vijeće moglo odobriti otvaranje pregovora s BiH.

Ocijenili su i da su Hrvati neravnopravni u Bosni i Hercegovini te su odbacili srpske i bošnjačke politike separatizma i unitarizma koje se međusobno sukobljavaju i produbljuju krize u zemlji.

HDZ 1990. nakon posljednjih izbora predstavlja dio vlasti u entitetu Federaciji BiH, te bi trebali činiti okosnicu vlade Hercegbosanske županije sa sjedištem u Livnu koja se tek treba uspostaviti..

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?