<div>Hezbollah objavio snimku napada na izraelske položaje: " title="
Hezbollah objavio snimku napada na izraelske položaje: "Ovo nije dovoljno"
" decoding="async" />

Hezbollah objavio snimku napada na izraelske položaje: “Ovo nije dovoljno”

Link na izvornu vijest

U novom videu koji je objavila libanonska politička partija i militantna grupa može se vidjeti uništavanje položaja Izraelske vojske. Borci Hezbollaha također se mogu vidjeti kako sudjeluju u žestokoj razmjeni vatre.

Na kraju snimke je prikazano kako se otvara poklopac lansera raketa uz poruku: “Ovo nije dovoljno”.

IDF je naveo da su četiri njihova vojnika teško ranjena u napadima. Hezbollah navodi da je napad na sjeveru Izraela odgovor na napad na Gazu.

Dana 3. studenog, glavni tajniki vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah obratio se pristalicama u Libanonu, rekavši da će njegova grupa povećati vojni pritisak na Izrael.

Napetost se rasplamsala duž granice između Izraela i Libanona usred povremene razmjene vatre između izraelskih snaga i Hezbollaha, u najsmrtonosnijim sukobima otkako su dvije strane vodile pravi rat 2006. godine.

Nasrallah je najavio da će se ponovo obratiti javnosti danas.

Izrael je pokrenuo zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada grupe Hamas 7. listopada.

Ubijeno je najmanje 11.078 Palestinaca, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?