Za pomoć EU-a se prijavila 152.334 domaćinstava, najviše iz Zenice

Za pomoć EU-a se prijavila 152.334 domaćinstava, najviše iz Zenice

Link na izvornu vijest

Prema novim ažuriranim podacima, općine u Federaciji unijele su ukupno 152.334 prijave-domaćinstva, i ukupno 301.884 osobe za podjelu EU pomoći s ciljem prevladavanja energetske krize, odnosno podrške u kupovini ogrjeva za zimsku sezonu. U ovim podacima, koji su obnavljani svaki dan u 12.30 sati, navedeno je da ima 315.393 potencijalnih osoba za prijavu.

Najviše prijavljenih za pomoć, njih 106.721, dolazi iz kategorije domaćinstava u kojim su najviše dva člana umirovljenika čija mirovina nije viša od iznosa zajamčene mirovine koja je bila u prosincu prošle godine.

Nadalje, 26.202 prijavljenih domaćinstava dolazi iz kategorije onih u kojima žive djeca koja su ostvarila pravo na dječji dodatak. Slijedi 19.700 prijava iz domaćinstava u kojima žive materijalno neosigurane i za rad nesposobne odrasle osobe koje nemaju prijeko potrebnih sredstava za izdržavanje, a kojima je u decembru prošle godine isplaćeno pravo na stalnu novčanu pomoć.

Stiglo je i 1.328 prijava iz domaćinstava u kojima su tokom prošle godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjelo sa jednim roditeljem koji je dobivao minimalnu plaću od 543 maraka ili nije ostvarivao prihode koji se oporezuju. Najviše prijava stiglo je iz Zenice, njih 11.083, dok je Mostar unio 5.600 prijava.

 

The post Za pomoć EU-a se prijavila 152.334 domaćinstava, najviše iz Zenice first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?