Ovi proizvodi više neće biti dostupni na benzinskim crpkama u Mostaru

Ovi proizvodi više neće biti dostupni na benzinskim crpkama u Mostaru

Link na izvornu vijest

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki u Mostaru.

Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki na području grada Mostara, a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to: promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakovanjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl.

S tim u vezi, na benzinskoj pumpi ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja, hrenovki i sličnih proizvoda

Također, predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je i promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakovan sladoled i pivo pakovano u nepovratnu ambalažu.

Tržišna inspekcija Grada Mostara će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih crpki s aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima u periodu od 15. studenoga do 30. studenoga 2023. godine.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna za pravne osobe iznosi od 3.000 do 15.000 KM, dok se za odgovorne osobe u pravnoj osobi kreće od 1.000 do 2.000 KM.

Pozivamo trgovce da sa polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih pumpa povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonuporučili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Objava Ovi proizvodi više neće biti dostupni na benzinskim crpkama u Mostaru pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?