DOKTORICA MALHIS: IZRAELSKA VOJSKA PUCA NA SVE KOJI POKUŠAJU NAPUSTITI BOLNICU AL-SHIFA

DOKTORICA MALHIS: IZRAELSKA VOJSKA PUCA NA SVE KOJI POKUŠAJU NAPUSTITI BOLNICU AL-SHIFA

Link na izvornu vijest

DOKTORICA MALHIS: IZRAELSKA VOJSKA PUCA NA SVE KOJI POKUŠAJU NAPUSTITI BOLNICU AL-SHIFA

Ginekološkinja Malhis dopisniku AA u telefonskom razgovoru koji je više puta prekidan rekla je da je izraelska vojska opkolila područje bolnice i nalaze se pred vratima, “ni metar dalje”.

  • Ubijaju svakoga ko želi da izađe iz bolnice. Ako se neko kreće između jedinica, pucaju na njega. Mnogo je poginulih u dvorištu ispred Hitne pomoći, situacija je jako loša i opasna, neopisivo – rekla Malhis te dodala:
  • Ovo je kao zatvor bez vode, struje, hrane… U dvorištu je bilo više od 100 žrtava. Pucali su na one koji su pokušali da sahrane poginule u dvorištu. Neki su pokušali da pobjegnu iz bolnice, a i njih su ubili. Pucali su i na mene.

NA INTENZIVNOJ 60 BEBA

Kazala je da nema struje u bolnici i naglasila “sve lošije stanje beba u inkubatorima na jedinici intenzivne njege”.

  • Na odjelu intenzivne njege je 60 beba, 39 ih je intubirano, jedna beba je umrla u popodnevnim satima. Ova novorođenčad će umrijeti, jedno za drugim – kazala je Malhis.

Pozvala je na hitnu akciju kako bi se prekinula neprijateljstva oko bolnice.

  • Molim vas, spasite nas, zaustavite ovaj rat, inače ćemo umrijeti. Mrtvih ima svuda. Spasite nas, situacija je jako loša – uputila je očajnički poziv u pomoć doktorica.

(E.F. / Stav)

The post DOKTORICA MALHIS: IZRAELSKA VOJSKA PUCA NA SVE KOJI POKUŠAJU NAPUSTITI BOLNICU AL-SHIFA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?