Kako biti skoncentrisan cijelo radno vrijeme?

Kako biti skoncentrisan cijelo radno vrijeme?

Link na izvornu vijest

DALAS – Tokom dvije godine, istraživači su proučavali 800 zaposlenih koji rade u kancelariji, a ne kod kuće.

Kako biti skoncentrisan cijelo radno vrijeme?

FOTO: Pixabay

Za razliku od drugih studija koje su ispitivale produktivnost radnika, ova se nije oslanjala na samoevaluaciju ili povratne informacije od šefova, prenosi Index.hr.

Umjesto toga, istraživači su pratili metriku korišćenja računara kao što su brzina kucanja, aktivnost miša i greške pri kucanju.

Najviše grešaka u kucanju zabilježeno je u popodnevnim satima. Konkretno, došlo je do smanjenja aktivnosti računara i povećanja broja tipfelera u petak popodne.

“Naš nalaz je u skladu sa sličnim istraživanjem koje je pokazalo da broj zadataka koje zaposleni obavljaju opada u četvrtak i petak”, rekao je za Science Daily Tehiun Roh, koautor studije i docent na odelenju za epidemiologiju na Teksaškom A&M univerzitetu.

Autori studije napominju da ovo istraživanje dodaje sve veći broj dokaza da bi radna mjesta trebalo da omogućavaju veću fleksibilnost. Većina radnika, pokazuju ankete, pozdravila bi ovu promjenu. Prema istraživanju Monster-a, 61% zaposlenih je reklo da bi radije radilo četiri dana u nedjelji.

“Fleksibilno radno vrijeme, hibridni rad ili četvorodnevna radna nedjelja mogu pomoći u ublažavanju negativnih efekata dugih radnih nedjelja i promovisanju boljeg blagostanja i produktivnosti zaposlenih”, navode autori studije, piše Index. Srpskainfo.com

Чланак Kako biti skoncentrisan cijelo radno vrijeme? се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?