Solana u sedmici uzletjela 50 odsto

Solana u sedmici uzletjela 50 odsto

Link na izvornu vijest

NJUJORK – Tržište kriptovaluta se zahuktava, jer su mnogi altcoini jako poskupjeli u zadnjih sedmicu dana, posebno solana, pa je cijena juče dosegla nivo iznad 60$ (+50% u jednoj sedmici).

Solana u sedmici uzletjela 50 odsto

FOTO: Pixaby

Nakon što je objavljena vijest da je BlackRock podnio zahtjev za ETF-fond na spot cijeni ethera, ether je u četvrtak prvi put od aprila ponovo premašio 2000 dolara, bitcoin takođe raste i vrijedi oko 37 hiljada dolara.

Bloomberg je izvijestio da je u četvrtak otvoren osmodnevni prozor u kojem SEC ima vremena odobriti 12 zahtjeva za spot bitcoin ETF-ove, uključujući Grayscaleov GBTC fond. Čak i ako u ovom roku ne bude odobrenja, vrlo je velika vjerovatnoća da će SEC “popustiti” u iduća dva mjeseca, a veliko je pitanje kako će se to odraziti na cijenu bitcoina i kriptovaluta.

Michael Saylor, koji je uvijek naklonjen kriptovalutama, vjeruje da bi to barem udvostručilo potražnju za bitcoinom, a kao rezultat toga, naravno, cijena BTC-a bi naglo porasla.

Gautam Chhugani, analitičar u Bernsteinu, takođe je vrlo optimističan, predviđajući da bi SEC-ovo odobrenje moglo povisiti cijenu bitcoina do 150.000 dolara, budući da bi se do 10 odsto ponude bitcoina slilo u te ETF-ove. Mnogi bi mali ulagači imali zgodno ulaganje na ovaj način kako bi se izložili bitcoinu bez otvaranja računa na burzama kriptovaluta koje ne podliježu istim propisima kao Wall Street.

Banka JPMorgan je pesimističnija. Napisali su da je rast koji smo vidjeli posljednjih sedmica pretjeran i da dopuštanje američkim ETF-ovima da trguju po promptnoj cijeni bitcoina (futures ETF-ovi postoje već neko vrijeme) zapravo ne bi privuklo mnogo svježeg kapitala. Osim toga, prema JPMorganu, prepolovljavanje bitcoina, koje će se dogoditi u aprilu 2024., već je ugrađeno u njegovu trenutnu cijenu, prenosi Seebiz. Nezavisne novine

Чланак Solana u sedmici uzletjela 50 odsto се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?