BH. DRŽAVLJANI U GAZI PREPUŠTENI SAMI SEBI, JOŠ UVIJEK ČEKAJU NA EVAKUACIJU

BH. DRŽAVLJANI U GAZI PREPUŠTENI SAMI SEBI, JOŠ UVIJEK ČEKAJU NA EVAKUACIJU

Link na izvornu vijest

BH. DRŽAVLJANI U GAZI PREPUŠTENI SAMI SEBI, JOŠ UVIJEK ČEKAJU NA EVAKUACIJU

Većina stranih državljana koji su bili nastanjeni u Gazi, uz pomoć svojih ambasada i zemalja, uspjeli su da napuste žarište. Međutim, državljani Bosne i Hercegovine, njih oko 50ak još uvijek čekaju na evakuaciju.

Kako je početkom mjeseca za Hayat kazao Sabit Subašić, ambasador BiH u Egiptu, ne zna se kada bi porodice sa bh. državljanstvom mogle napustiti Gazu.

Prema pisanju Istrage, državljani BiH se nalaze u blizini graničnog prijelaza Refah. Tvrde kako su prepušteni sami sebi i navode da bh. vlasti ništa nisu poduzele kako bi ih evakuisali.

(M.S.)

The post BH. DRŽAVLJANI U GAZI PREPUŠTENI SAMI SEBI, JOŠ UVIJEK ČEKAJU NA EVAKUACIJU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?