Fra Mićo Pinjuh se oprostio od HKM St. Gallen, fra Marinko Šakota preuzeo dužnost

Fra Mićo Pinjuh se oprostio od HKM St. Gallen, fra Marinko Šakota preuzeo dužnost

Link na izvornu vijest

U Hrvatskoj katoličkoj misiji St. Gallen upriličena je ovoga tjedna dvodnevna proslava 50 godina postojanja ove hrvatske vjerske institucije.

U subotu je održana akademija na kojoj je predstavljena monografija ‘Pola stoljeća u službi Bogu i rodu’. Ovo vrijedno djelo predstavili su mr. Vlado Čutura, mons. dr. Pero Sudar, prof.dr.sc. Iko Skoko i P.Henrik Damjanović, generalni vikar i prior samostana.

U nedjelju je održano svečano euharistijsko slavlje u crkvi St. Maria Neudorf u St. Gallenu koje je predvodio mons. Pero Sudar.

Posebno emotivno je bilo tijekom zahvale fra Mihaelu (Mići) Pinjuhu na svemu što je učinio za ovu misiju. On odlazi u zasluženu mirovinu, a na njegovo mjesto dolazi iz Čerina fra Marinko Šakota koji je veliki trag ostavio i u Međugorju gdje je dugo godina obavljao dužnost međugorskog župnika.

Foto: Fenix-magazin.de (D.Šola)

Fenix Magazin

The post Fra Mićo Pinjuh se oprostio od HKM St. Gallen, fra Marinko Šakota preuzeo dužnost appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?