Babajide: Vrata Europe širom otvorena, ali BiH mora uzvratiti opipljivim napretkom

Babajide: Vrata Europe širom otvorena, ali BiH mora uzvratiti opipljivim napretkom

Link na izvornu vijest

To je izjavio zamjenik šefa Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Adebayo Babajide, tijekom panela “Bosna i Hercegovina i Europska unija“ na današnjem Rose-Roth seminaru u Sarajevu čiji je organizator Parlamentarna skupština NATO-a, a domaćin Parlamentarna skupština BiH.

Babajide je kazao da je BiH napravila iskorak u reformama učinivši više za posljednja tri mjeseca nego u zadnje tri godine te stoga ne smije izgubiti dinamiku.

Navodi da je u izvještaju Europske komisije zabilježeno da ipak nije riječ o ‘revolucionarnoj dinamici‘ kao što situacija nije uljepšavana u tom izvještaju ni kad je riječ o  pojavama u Republici Srpskoj, što se između ostalog odnosi na prijetnje secesijom, koje ne smiju biti olako shvaćene te je EUFOR “važan kao sredstvo odvraćanja”.

Kako je poručio, vrata Europske unije su širom otvorena, ali Bosna i Hercegovina treba da uzvrati opipljivim napretkom u ispunjavanju 14 prioriteta Europske komisije.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?