Preminuo hrvatski povratnik u Derventu Marko Mišić koji je nedavno pretučen

Preminuo hrvatski povratnik u Derventu Marko Mišić koji je nedavno pretučen

Link na izvornu vijest

Hrvatski povratnik u Brezice kod Dervente Marko Mišić, koji je pretučen prije mjesec dana dok je pokušavao spriječiti kradljivce da kradu drva iz njegove šume, preminuo je danas usljed zadobivenih ozljeda.

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić je za Klix.ba potvrdila da je Marko Mišić danas preminuo usljed ozljeda koje su mu nanijeli napadači 12. listopada na njegovom posjedu u blizini Dervente.

Napadači su tada pokušali ukrasti mu dio šume što je on pokušao spriječiti te je tragično nastradao. Zadobio je teške ozljede mozga, pluća i rebara. Stanje mu je cijelo vrijeme u bolnici bilo teško, liječnici su ga pokušavali stabilizirati, ali nažalost neuspješno.

Marko se sa suprugom vratio u mjesto Brezici kod Dervente 2008. godine.

Jurišić je ukazala na potrebu da se napadi na povratnike kojih je ove godine bilo najmanje pet tretiraju s posebnom pozornošću i ažurnošću u tužiteljstvima. Upravo izostanak reakcije pravosudnih organa, ohrabruje napadače na povratnike.

“Tužilaštvo ne funkcionira i nema sankcija, zbog toga se nasilnici osjećaju slobodnije… Da su na vrijeme podizali optužnice, to bi bio jasan znak i poruka nasilnicima”, kazala je ona.

Osim toga, zamjenica ministra ukazuje na činjenicu da loši uvjeti u povratničkim selima stvaraju plodno tlo za napade na njih, odnosno da su upravo povratnici najlakša meta za kradljivce šume.

The post Preminuo hrvatski povratnik u Derventu Marko Mišić koji je nedavno pretučen first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?