Leo Rašić iz Veljaka radi čuda na golu dalmatinskog prvoligaša

Leo Rašić iz Veljaka radi čuda na golu dalmatinskog prvoligaša

Link na izvornu vijest

Leo Rašić iz Veljaka radi čuda na golu dalmatinskog prvoligaša

Kad učenik trećeg razreda srednje škole skupi na vratima malonogometnog kluba “Vrgorac” čak 15 obrana protiv aktualnog prvaka Hrvatske, “Futsal Dinama”, kluba kojeg je samo neiskustvo zaustavilo da ne prođe među Top 16 u Europi ili u Elitnu rundu Lige prvaka, onda on zaslužuje dio prostora i u “Slobodnoj Dalmaciji”. Momak se zove Leo Rašić, ima 17 godina i dolazi iz Veljaka kod Ljubuškog u BiH, mjesta tri kilometra udaljenog od granice s Hrvatskom, no s majčine strane ima jake vrgorske kamene gene.

Mladić kojem je to bila prva seniorska utakmica u nebeskoplavom dresu, i to u prvoligaškom natjecanju, nikoga nije ostavio ravnodušnim u dvorani, ali ni pred televizijskim ekranima. Pohvale mu ovih dana stižu sa svih strana, iako su Vrgorčani izgubili utakmicu u prepunoj dvorani 2:1 od zagrebačkih modrih, razloga za zadovoljstvo imaju, jer su mlade snage briljirale. Jedan član Uprave dobacio nam je: – Bit će Leo temelj kluba u budućnosti, ima sve. Nakon ozljede prvog vratara Senada Poračanina, u stručnom stožeru našli su se u ogromnim problemima, posebno nakon blamaže u Kupu i ispadanja od trećeligaša, splitskog “Hajduka”. Dugo su razmišljali što napraviti na poziciji čuvara mreže, jer su ostali na dva juniora, a stizao im je aktualni prvak, prepun reprezentativaca. Odluka je pala “u vatru” ide – Rašić. – Trener Subotić mi je rekao da ću biti prvi vratar protiv “Futsal Dinama”, bio sam vrlo uzbuđen jer mi je to bila prva seniorska utakmica u karijeri i osjećao sam strahopoštovanje prema prvaku Hrvatske. Za derbi me posebno pripremao trener vratara Hans Matić, fizički i psihički, na čemu sam mu iznimno zahvalan. Skupio sam 15 obrana, a najveći izazov mi je bio u 34. minuti kad sam obranio deseterac Kristijanu Postružinu. Ova utakmica ostat će mi u posebnom sjećanju, jer sam dijelio parket s najboljim igračima u Hrvatskoj. U budućnosti planiram još više trenirati, želim da ovo bude samo početak mog puta prema vrhu – kaže Rašić, prepun dojmova.

Taj je momak već kao dijete znao što želi biti, prve korake je napravio u Ljubuškom, a onda su ga škola i sport doveli u Tinov grad. – Futsal sam počeo trenirati s osam godina u Malonogomentnom klubu “Ljubuški” s trenerom Milanom Vučićem, i dok su ostali dječaci željeli biti igrači, ja sam odmah znao da želim postati – vratar. U tome sam imao punu podršku tadašnjeg trenera.

Tijekom odrastanja moja želja za futsalom je sve više rasla. Svakodnevni treninzi postali su dio mog života. Već tri godine branim za HMNK “Vrgorac”, a najveći napredak primjećujem u zadnjih godinu dana, od kada je u klub za trenera vratara došao Hans Matić. Prošlu sezonu sam kao kadet branio za juniore, gdje je naša ekipa pod vodstvom trenera Duška Martinca osvojila prvenstvo Hrvatske bez ijednog poraza. Taj naslov je puno značio klubu i meni, jer je prvi u povijesti nebeskoplavih – zaključuje 17-godišnjak kojeg smo “uhvatili” dok se pripremao za školske obveze.

Objava Leo Rašić iz Veljaka radi čuda na golu dalmatinskog prvoligaša pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?