Ljubuški: Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubio svog oca

Ljubuški: Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubio svog oca

Link na izvornu vijest

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji je ubio vlastitog oca u Humcu.

Intenzivnim radom na predmetu za nepuna tri mjeseca Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je okončalo istragu i dana 30. 10. 2023. godine podiglo optužnicu protiv A. P. iz Humca, Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ubojstva. Optužnica je potvrđena od Županijskog suda Široki Brijeg dana 6. 11. 2023. godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Detalji ubojstva

Optužnicom se tereti da je dana 9. 8. 2023. godine, oko 18:00 sati, u neubrojivom stanju zbog kronične duševne bolesti psihotičnog karaktera – paranoidne šizofrenije, u namjeri da usmrti svog oca V. P. istog oborio na pod, a potom ga više puta nogama i rukama snažno udarao u predjelu glave i gornjeg dijela tijela, u više navrata iz dnevnog boravka kroz hodnik odlazio do kupatila i vraćao se do mjesta gdje je V. ostao ležati na podu, a potom istog nastavljao snažno udarati, na koji način mu je nanio teške tjelesne ozljede posljedicom čega su kod V. nastupila oštećenja za život važnih moždanih centara uslijed čega je isti na mjestu događaja preminuo.

Produžen pritvor

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg je dana 11. 8. 2023. godine podnijelo prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom A. P., Županijskom sudu Široki Brijeg zbog postojanja osnovane bojazni da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti kazneno djelo kojim prijeti, kao i zbog počinjenja posebno teškog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, te zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, nakon čega je Županijski sud odlučujući o istom prijedlogu osumnjičenom A. P. odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, da bi potom Županijsko tužiteljstvo ŽZH Široki Brijeg dana 1. 9. 2023. godine uputilo Županijskom sudu Široki Brijeg prijedlog za produženje pritvora osumnjičenom A. P. za još dva (2) mjeseca na odlučivanje, jer su i dalje postojali razlozi zbog kojih je pritvor određen, te je odlučujući o istome Županijski sud Široki Brijeg dana 7. 9. 2023. godine osumnjičenom A. P. produžio pritvor u trajanju od dva mjeseca.

Pored navedenog optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji pritvor je ponovno produžen rješenjem Županijskog suda Široki Brijeg od 8. 11. 2023. godine, i isti može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže dvije (2) godine dana, navodi se u priopćenju.

Objava Ljubuški: Podignuta optužnica protiv muškarca koji je ubio svog oca pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?