Tko su tetke u bh politici

Tko su tetke u bh politici

Link na izvornu vijest

Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS i SNSD-a sinoć je na svom Twitteru reagirao na nedavne izjave ministra vanjskih poslova BiH i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića, koji je gostujući u jednoj TV emisiji kazao da je “Dodik upao u zamku”.

Konaković je, naime, rekao, kako je se Dodik ne snalazi dobro u državnoj koaliciji zato što njegovi novi partneri, odnosno “Trojka” ne žele se svađati i fokusirani su na napredak.

Zbog toga se, kako je rekao, “Dodik ne snalazi” i time je “upao u njihovu zamku”.

– Ako Konaković misli da može solirati u BiH, izvodeći neke trikove i manipulirajući činjenicama, vrlo brzo će mu postati jasno da je BiH jedina koja gubi u tome. Ako je to cilj, onda je vrlo uspješan u svojim igrama na terenu, samo što bi u tim opasnim igrama jedino BiH mogla da prokliže – napisao je Dodik.
Dodao je kako “nekad pomisli kako Konaković i ne zna šta radi”.

– Samo nedorasli i osrednji političar može govoriti o postavljanju zamki predstavnicima drugih naroda s kojima, navodno, želi da razgovarati i surađivati. Pametni su oni što kažu: Кad Konaković zaigra za BiH, tada BiH najviše izgubi. Nije davno bilo kada mi je predlagao da “k’o fol” uđemo u konflikt kako bi ojačao “kod svojih”. Jadno, neostvarivo, mislim ovo “kod svojih” – napisao je Dodik.

Ubrzo se na Twitteru oglasio i Konaković. – E čuj dogovoreni konflikt. Ući s tobom u konflikt je najlakša stvar na svijetu, ti tako živiš 24/7. K’o tetka neka, samo se prepireš i svađaš, s kim stigneš. Ja te nagovaram da uradiš nešto za ljude koji su te birali. Konflikt je za kukavice koji ne znaju posao – naveo je Konaković.

Faktor.ba

The post Tko su tetke u bh politici appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?