Čapljincu potvrđena optužnica i produljen pritvor zbog ratnog zločina

Čapljincu potvrđena optužnica i produljen pritvor zbog ratnog zločina

Link na izvornu vijest

Tužiteljstvo je uz optužnicu predložilo produljenje mjere pritvora optuženom te je Županijski sud u Mostaru ocijenio da je prijedlog osnovan i 13. studenoga ove godine donio rješenje o produljenju pritvora protiv optuženog, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Kako je navedeno, pritvor može trajati do okončanja glavnog pretresa i izricanja presude, a najdulje dvije godine računajući od dana potvrđivanja optužnice.

Naime, optuženom Esi Raziću se optužnicom stavlja na teret da je 2. listopada 1993. godine u jutarnjim satima na brdu Kvanj u Mostaru kršeći pravila Međunarodnog prava, za vrijeme oružanog sukoba između Armije Republike Bosne i Hercegovine (Armija R BiH) i Hrvatskog vijeća obrane (HVO), u svojstvu pripadnika Armije BiH izvršio ubojstvo dva ratna zarobljenika.

Podsjećamo, Eso Razić lišen je slobode na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu jer je za njim bila raspisana potraga zbog vođenja kaznenog postupka, priopćili su iz Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?