Chambery slavio u Ljubuškom

Chambery slavio u Ljubuškom

Link na izvornu vijest

Chambery slavio u Ljubuškom

Rukometaši Izviđača doživjeli su poraz i u utakmici 3. kola grupne faze Europske lige, a ovaj put u Ljubuškom je slavila ekipa Chamberyja.

Chambery je otvorio utakmicu vodstvom od 2:0 i 4:2, a n isteku pete minute Ivano Pavlović pogađa za 4:4. Igralo se gol za gol narednih nekoliko minuta, a nakon 8:8 gosti prave seriju od 5:1 i odlaze na 13:9. U 28. minuti gosti su poveli do tada najvećom razlikom 21:14, a na odmoru su imali plus šest, bilo je 22:16.

• Čestitke našim momcima koji su se borili do samoga kraja i nisu odustali!⚡
• Hvala vama što ste došli u ovolikom broju i našim momcima bili dodatni vjetar u leđa. 🔗
• Nadamo se da se i u sljedećim susretima vidimo pred punim tribinama. 🔥

Prvi gol u nastavku postiže naš šampion koji dolazi do 17:22, a ubrzo nakon toga preko Diana Ćeška i do 18:22. U 35. minuti rezultat je glasio 24:20 za Chambery, koji nakon toga pravi seriju od 3:0 i odlazi na plus sedam (27:20). U 45. minuti gosti iz Francuske su imali devet golova prednosti, jer su poveli sa 30:21. Do kraja meča prednost Chamberyja išla je i do plus 14, a na kraju je završilo 40:27.

Filip Odak je bio najefikasniji kod skauta sa sedam pogodaka, a Edvin Dželilović dodao je šest iz sedam pokušaja. Ivano Pavlović pogađao je pet puta, a Diano Ćeško i Mihael Bebek po tri. Po jedan pogodak postigli su Zvonimir Lukenda, Matej Ljubiš i Marijan Šaravanja. Aldin Alihodžić je sakupio šest, a Haris Suljević dvije odbrane.

Kod Chamberyja najefikasniji je bio Benjamin Rochert sa osam pogodaka. 

 

Objava Chambery slavio u Ljubuškom pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?