Dodijeljeno 39 milijuna KM općinama i gradovima za podršku proračunima i za 135 projekata

Dodijeljeno 39 milijuna KM općinama i gradovima za podršku proračunima i za 135 projekata

Link na izvornu vijest

Dodijeljeno 39 milijuna KM općinama i gradovima za podršku proračunima i za 135 projekata

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu na prijedlog Federalnog ministra financija Tonija Kraljevića je donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2023. godinu, u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti – županije i općine, u ukupnom iznosu od 39 milijuna KM. Riječ je o financijskoj pomoći proračunima općina i gradova, te za financiranje ili sufinanciranje projekata, zahtjeva ili inicijativa koji će biti provedeni u jedinicama lokalne samouprave.

Sredstva od deset milijuna KM raspoređuju se općinama i gradovima po principu solidarnosti, i to za svih 80 općina i gradova u Federaciji BiH u jednakom iznosu od po 125.000 KM na ime financijske pomoći proračunima.

Sredstva u iznosu od 29 milijuna KM raspoređuju se za financiranje ili sufinanciranje ukupno 135 projekata, zahtjeva ili inicijativa koji će biti provedeni u jedinicama lokalne samouprave, a na osnovu provedenog Javnog poziva, te na prijedlog Povjerenstva za dodjelu sredstava općinama i gradovima.

 

Vlada FBiH će sa načelnicima/gradonačelnicima općina i gradova zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli i korištenju sredstava, a kojima će se regulirati međusobna prava i obveze. Za potpisivanje ugovora o dodjeli i korištenju sredstava uime Federalne vlade je ovlašten federalni ministar financija, a Vlada FBiH će sredstva doznačiti na depozitne račune općina i gradova u skladu sa Pravilnikom o načinu uplate, pripadnosti i raspodjele javnih prihoda u FBiH.

Korisnici ovih sredstava su dužni Federalnom ministarstvu financija dostaviti izvješće o utrošku sredstava najkasnije do 31. prosinca 2024. godine.

 

Za realizaciju ove odluke zaduženo je Federalno ministarstvo financija.

 

Inače, raspodjela ovih sredstava je izvršena na osnovu Odluke o utvrđivanju kriterija, načina i procedura za dodjelu sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2023. godinu Federalnom ministarstvu financija „Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – županije i općine, te Odluke o utvrđivanju načina raspodjele i procedure za dodjelu sredstva utvrđenih Proračunom Federacije BiH za ovu godinu ministarstvu „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti“, općine i gradovi, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Objava Dodijeljeno 39 milijuna KM općinama i gradovima za podršku proračunima i za 135 projekata pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?