Evo koliko su zaradile banke u BiH ove godine

Evo koliko su zaradile banke u BiH ove godine

Link na izvornu vijest

Banke u Federaciji Bosne i Hercegovine u prvih devet mjeseci ove godine ostvarile su dobit, odnosno čistu zaradu u iznosu od 432,7 milijuna KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Ovim je nastavljen trend snažnog rasta zarade bankarskog sektora u BiH koji je prisutan već godinama.

U istom periodu prošle godine dobit je bila 295,1 milijun KM, što je za 31,2 milijuna KM više u odnosu na devet mjeseci 2021. godine.

Ukupni prihodi od siječnja do kraja rujna 2023. godine su iznosili milijardu i 96,5 milijuna maraka, a ukupni prihodi od kamata i slični prihodi bili su 672,5 milijuna maraka.

Ukupni operativni prihod su bili 491,7 milijuna KM.

Inače, banke u BiH su likvidne i stabilne, te pružaju dobru podršku građanima i gospodarstvu.

S druge strane, bankarski sektor u Republici Srpskoj za devet mjeseci ostvario je neto dobit od 147,3 milijuna KM i veća je za 32,3 milijuna KM ili 28,09 posto u odnosu na isti period prošle godine.

 

The post Evo koliko su zaradile banke u BiH ove godine first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?