Lucović: BiH je leglo terorističkih organizacija i danas postoje selefijska naselja gdje država nema nadzor

Lucović: BiH je leglo terorističkih organizacija i danas postoje selefijska naselja gdje država nema nadzor

Link na izvornu vijest

„BiH je leglo terorističkih organizacija koje su još od 90-ih godina na ovamo imale upletene prste u terorističke akcije u Parizu, Madridu, New Yorku i američkom veleposlanstvu u Sarajevu“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne politolog Marko Lucović.

Objasnio je kako tijela vlasti u BiH imaju vrlo malo ili nimalo kapaciteta da nadziru selefijska naselja. „Postoje određena mjesta u BiH na koja nitko ne može pristupiti. Oni su iznad vlasti i ne može ih nitko kontrolirati“, kazao je Lucović i dodao da će se morati uspostaviti nadzor na tim područjima.

Istaknuo je kako prosvjedi u Sarajevu, Mostaru i diljem BiH vezani za događaje na Bliskom istoku nisu u granicama normalnoga. „Transparenti koji su bili na prosvjedima, pa onda na utakmici između Zrinjskog i Veleža su nedopustivi. Čovjek koji razmišlja zdravorazumski ne može to razumjeti. To treba sankcionirati“, rekao je Lucović istaknuvši da se sukob na Bliskom istoku prelio na podijeljenu BiH.

Lucović se upitao i gdje je u izljevima antisemitizma i anticionizma Jakob Finci. „Kada im je trebao, kada su koristili njegove izjave da bi se lakše obračunali s Hrvatima i Srbima kako bi lakše gurali svoju priču o unitarizmu bio im je dobar. Kada treba zauzeti potpuno suprotne stavove onda više nikoga nije briga za Fincija.“

Naveo je kako na europskom putu postoje dvostruki standardi – jedni za Ukrajinu i Moldaviju, a drugi za BiH. „BiH ipak može sustići Moldaviju na europskom putu ako ubaci u petu brzinu“, poručio je.

Na 32. obljetnicu osnivanja Herceg-Bosne Lucović je naveo kako je nakon Domovinskog rata nanesena ogromna šteta i nepravda hrvatskom narodu u BiH jer dosta zločina nije procesuirano. „Možemo govoriti i o elementima genocida nad Hrvatima u BiH“, kazao je Lucović i izdvojio primjer Grabovice. „To mjesto s najgorim zločinima na ovim prostorima. A kada se pokolj dogodio mjesto je blokirano od Armije BiH. To se ne procesuira. Za to nitko ne odgovara. To je nepravda koja tišti hrvatski narod u BiH.“

Lucović je kazao kako ohrabruje da usprkos svemu ljudi u BiH žive mirno. „U susjedstvu među ljudima gdje su tzv. miješane sredine sve puno ljepše funkcionira nego na političkoj razini i dobro je da je tako.“

Više o svemu u videu emisije Kompas.

Post Lucović: BiH je leglo terorističkih organizacija i danas postoje selefijska naselja gdje država nema nadzor je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?