Slovenci produljuju graničnu kontrolu s Hrvatskom

Slovenci produljuju graničnu kontrolu s Hrvatskom

Link na izvornu vijest

Slovenija je među razlozima za odluku o privremenom uvođenju kontrole navela prijetnje javnom redu i unutarnjoj sigurnosti u EU, stanje na Bliskom istoku i u Ukrajini te sprječavanje terorizma.

Prvo produženje kontrole na slovenskim granicama s Hrvatskom i Mađarskom istječe 19. studenoga, pa je policija predložila produljenje kontrole za još 20 dana, rekao je ravnatelj Uprave uniformirane policije Marko Gašperlin, javlja Zurnal24.si.

Uvođenjem kontrola definirani su granični prijelazi na kojima granicu mogu prijeći svi, te oni na kojima samo državljani EU.  

Slovenija, dodaje portal, tada može produžiti kontrolu na granici za još 20 dana, što znači najviše do 21. prosinca. Prema Gašperlinovim riječima, ako se želi zadržati kontrola i nakon tog vremena, bit će potrebno pronaći drugačiju pravnu osnovu. U ovom slučaju bit će potrebno znatno više opravdati zašto Slovenija želi zadržati kontrolu.

“Ako polazimo od razine ugroženosti, a posebno zapadnog migracijskog puta, ako se situacija neće bitno promijeniti, možemo očekivati ​​razmišljanja u ovom smjeru. Ali to ne ovisi samo o nama”, podsjetio je Gašperlin.

Podsjetimo, Slovenija je među razlozima za odluku o ponovnom privremenom uvođenju kontrole navela prijetnje javnom redu i unutarnjoj sigurnosti u EU, stanje na Bliskom istoku i u Ukrajini te sprječavanje terorizma.

U Bruxellesu je slovenski premijer Robert Golob izrazio očekivanje da će Italija do Božića ukinuti granične kontrole, pa će nakon toga i Slovenija to moći učiniti na granicama s Hrvatskom i Mađarskom. U Rimu su, međutim, već najavili kako se može očekivati ​​da će kontrola trajati cijelu zimu, no iz talijanske vlade još nema službene potvrde o mogućem produljenju trajanja granične kontrole, navodi STA.

Objava Slovenci produljuju graničnu kontrolu s Hrvatskom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?