Nogometaši Ljubuškog jesenski prvaci Druge lige F BiH – skupina Jug

Nogometaši Ljubuškog jesenski prvaci Druge lige F BiH – skupina Jug

Link na izvornu vijest

Pobjedom u subotu nad susjednom Čapljinom 2:1, i nakon današnjeg remija Troglava 1918 i Kruševa, nogometaši Ljubuškog postali su jesenski prvaci Druge lige Federacije BiH – skupina Jug.
Do ovog uspjeha nogometaši su stigli nevjerojatnom serijom od sedam uzastopnih pobjeda i devet utakmica bez poraza. Ono što je bilo nezamislivo nakon osam prvenstvenih kola, kada je Ljubuški bio u donjem dijelu ljestvice, iz kola u kolo postajalo je stvarnost i momci Andreja Markića završili su jesenski dio prvenstva na vodećoj poziciji.

Ljubuški je u Čapljini poveo golom Luke Bebeka u 20. minuti. Čapljinci su na 1:1 izjednačili u 37. minuti golom Pere Menala. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

U 69. minuti utakmice Ljubušaci ostaju s igračem manje, iz igre je isključen Tomislav Bošnjak. Malo tko se u tom trenutku nadao pobjedi nogometaša Ljubuškog, međutim, Ljubušaci su i s igračem manje pokazali da su opravdano vodeći na ljestvici i autogolom Emanuela Milićevića u 80. minuti ponovo vraćaju prednost i prelaze u vodstvo 2:1. Bio je to i krajnji rezultat utakmice.

Podsjećamo u sedam posljednjih kola momčad Ljubuškog ostvarila je sedam uvjerljivih pobjeda, prvo su slavili u Neumu kod istoimenog domaćina 5:1, zatim je na Babovcu palo vodeće Kruševo, bilo je 3:0, onda još jedna uvjerljiva pobjeda kod drugoplasiranih Višića 6:3, pa pobjeda protiv Sloge GV/U 3:0, slavlje u Međugorju protiv domaćina 1:0, pobjeda na Babovcu protiv Troglava 1918 od 1:0 I za kraj slavlje na čapljinskim Bjelavama I pobjeda 2:1.

Ljubuški je utakmicu u Čapljini počeo s istim sastavom koji je u prošlom kolu svladao Troglava: Antonio Brkić, Tomislav Bošnjak, Veselko Vištica, Noah – Luka Šimić, Grgo Vasilj, Marko Čuljak, Nikola Granić, Antonio Čuljak, Gabrijel Puljić, Luka Bebek i Franjo Vučić.

Na klupi za rezerve sjedili su: Silvio Dodig, Mateo Mucić, Luka Matijašević, Josip Šošić, Bože Milas, Stanko Mišetić, Ilija Vego, Anđelo Brekalo i Ante Vegar.

U drugom poluvremenu umjesto Luke Bebeka, Noaha – Luke Šimića, Grge Vasilja i Nikole Granića u igru su ušli Josip Šošić, Bože Milas, Mateo Mucić i Stanko Mišetić.

U derbiju kola, koji se igrao u Livnu domaći Troglav 1918 i Kruševo su odigrali 1:1, što je Ljubuškom donijelo naslov jesenskog prvaka.

Na kraju je Ljubuški nakon 15 odigranih kola polusezonu završio sa 29 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Kruševa i tri boda više od trećeplasiranog Klisa koji ima utakmicu manje ali i dosta lošiju gol razliku od Ljubuškog. Pretpostaviti je da će i Klis na kraju polusezone imati 29 bodova jer u zaostaloj utakmici igra na domaćem terenu protiv pretposljednje Kamešnice.

Što reći na kraju polusezone? Možemo samo čestitati treneru Andreju Markiću i svim igračima, ostalim trenerima u klubu i vodstvu kluba na izvandrednoj polusezoni, koju, budimo iskreni, od ovako mlade momčadi nitko nije očekivao.

Standings provided Sofascore

Raspored 16. kola:

DATUM DOMAĆIN GOST REZ
TBD – TBD FK Turbina NK Kamešnica – : –
TBD – TBD HNK Stolac HNK Rama – : –
TBD – TBD FK Klis NK Ljubuški – : –
TBD – TBD HNK Grude HNK Neum – : –
TBD – TBD NK Troglav Višići – : –
TBD – TBD HNK Čapljina Kruševo – : –
TBD – TBD Međugorje HNK Sloga GV-U – : –
HNK Brotnjo – : –

Radio Ljubuški

Objava Nogometaši Ljubuškog jesenski prvaci Druge lige F BiH – skupina Jug pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?