VIDEO Purger Kristijan zaljubivši se u svoju ženu Marijanu, porijeklom iz Klobuka, zaljubio se i u gangu te pokrenuo Školu gange

VIDEO Purger Kristijan zaljubivši se u svoju ženu Marijanu, porijeklom iz Klobuka, zaljubio se i u gangu te pokrenuo Školu gange

Link na izvornu vijest

VIDEO Purger Kristijan zaljubivši se u svoju ženu Marijanu, porijeklom iz Klobuka, zaljubio se i u gangu te pokrenuo Školu gange

Ganga, haiku s kamena, često se naziva kraljicom glazbene baštine dalmatinske zagore i zapadne Hercegovine.

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je školu gange. Ganga je zaštićena nematerijalne baštine Republike Hrvatske koja se od ove jeseni pjeva i u Zagrebu. Interes za učenjem premašio je sva očekivanja.

“Ganga je bila glasnik naroda, ganga je onaj oblik koji s čovjekom obitava od njegova začeća, rođenja pa do smrti”, objasnio je etnomuzikolog Jure Miloš, voditelj škole gange.

Od ove jeseni možete je pjevati i u Zagrebu. Purger Kristijan Sedak, zaljubivši se u svoju ženu Hercegovku, se zaljubio i u gangu te je s udrugom “Kralj Tomislav” organizirao školu pjevanja.

“Ja sam se zaljubio u Marijanu pa zatim u Hercegovinu pa zatim gangu. Vidio sam kolika je ljubav ljudi druge generacije iz Imotskog ili iz Hercegovine koja živi u Zagrebu pa sam onda vidio i koliko je neznanje pa sam odlučio napraviti transfer znanja”, rekao je Sedak.

Polaznici su mahom druga generacija Imoćana ili Hercegovaca u Zagrebu, a ima i Talijana.

“Ja sam Talijan iz Imotskog. Tata je Talijan, a mama iz Runovića. Djeda Marijan pokojni i baka Matija su stalno gangali pa mi je ostalo u srcu”, ispričao je Igor Cerutti reporterki Dnevnika Nove TV Slavici Parlov Horvat.

Više o školi gange možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Objava VIDEO Purger Kristijan zaljubivši se u svoju ženu Marijanu, porijeklom iz Klobuka, zaljubio se i u gangu te pokrenuo Školu gange pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?