Predsjednica Vlade HNŽ sudjelovala na obilježavanju Dana općine Neum

Predsjednica Vlade HNŽ sudjelovala na obilježavanju Dana općine Neum

Link na izvornu vijest

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Neuma održanoj u povodu Dana Općine, nazočnima se danas obratila i predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, poručivši kako Vlada smješta turizam među jednu od ključnih, strateških točaka razvojnog puta Županije.

– Neum, kao jedini bosanskohercegovački grad na obali i kao županijski izlaz na Jadran, sa svojim kristalno čistim morem, ugodnom mediteranskom klimom i srdačnim stanovništvom, ima izrazito veliki turistički potencijal. Mi smo te činjenice itekako svjesni, a koristim i ovu prigodu jasno kazati kako ćemo, kao Vlada, učiniti sve kako bi Neum zaista bio cjelogodišnje turističko odredište, sa svim svojim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini. Već u svojim prvim nastupima naglasila sam kako će jednim od naših primarnih ciljeva biti donošenje Strategije razvitka turizma. To je dokument koji će voditi afirmaciji HNŽ-a kao višednevne, multiodredišne turističke ponude, usmjerene na prirodno i kulturno nasljeđe i niz turističkih grana za koje imamo izravan potencijal i objektivnu komparativnu prednost u odnosu na druge prostore – kazala je Buhač, dodavši kako će Vlada, kroz tu strategiju, težiti identificiranju ključnih športsko-rekreacijskih, prirodnih i kulturnih sadržaja te druge turističke infrastrukture čije ćemo uređenje i izgradnju poduprijeti kao preduvjete za daljnji razvitak.

– Radit ćemo na transformiranju turističke zajednice i završetku uspostave općinskih i gradskih turističkih zajednica kao važnih nositelja turističkoga napretka i promocije destinacije. Sigurna sam da ćemo, u zajedništvu s gradskim i općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama – zaključila je predsjednica Vlade, s kojom su u Neumu bili i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mario Jurica i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na Spomen obilježju za sve nestale, umrle i poginule branitelje s područja Neuma.

Vlada HNŽ

The post Predsjednica Vlade HNŽ sudjelovala na obilježavanju Dana općine Neum appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?