Krišto: Suradnja s NATO savezom unaprjeđuje našu sigurnost i jača kapacitete

Krišto: Suradnja s NATO savezom unaprjeđuje našu sigurnost i jača kapacitete

Link na izvornu vijest

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg došao je sinoć u Sarajevo, a danas je zakazao više sastanaka, među kojima je prvi sa predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto i članovima Vijeća ministara.

Krišto je prvo primila Stoltenberga u zgradi institucija BiH nakon čega im se pridružilo i izaslanstvo Vijeća ministara među kojima je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, njegov zamjenik Josip Brkić i ministar obrane Zukan Helez.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto kazala je nakon sastanka sa Stoltenbergom da suradnja našoj zemlji sa NATO savezom pruža priliku za produženje sigurnosti i jačanje kapaciteta.

“Razgovarali smo o pitanjima koji su od zajedničkog interesa, za suradnju između BiH i NATO saveza, a koji su vezani za stabilnost i sigurnost, kako u BiH tako i u regiji. Želim kazati da suradnja s NATO saveznom nama pruža priliku za unaprjeđenje sigurnosti i jačanje kapaciteta. Kroz suradnju u mirovnim misijama pojačavamo sposobnost obrambenih snaga. Ovi elementi osiguravaju da možemo odgovoriti na sve izazove, računajući organizirani kriminal i terorizam koji prijete, ne samo BiH, nego i svijetu”, kaže Krišto.

Kaže da suradnja vodi i modernizaciji naših institucija i dodaje da postoji politička volja od strane NATO saveza da BiH može postati njena članica.

“Ovo su teme od velike važnosti za sve nas u BiH. Da bismo o ovome govorili, moramo postići politički konsenzus i kroz dijaloge doći do stavova koji su jako važni za BiH”, rekla je Krišto.

Zahvalila se Stoltenbergu na paketu pomoći koji je NATO savez pružio institucijama BiH.

“Radi se o projektu podrške između 48 i 53 milijuna eura. Odnosi se na projekte iz obrambenog i sigurnosnog sektora. Nastavit ćemo raditi na aktivnostima u smislu poboljšanja suradnje između BiH i NATO saveza. To prije svega podrazumijeva program reformi. Kroz usvajanja tog programa uskladit ćemo naše obveze sa obvezama zemalja članica NATO saveza”, rekla je Krišto.

Objava Krišto: Suradnja s NATO savezom unaprjeđuje našu sigurnost i jača kapacitete pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?