Vučićeve crne prognoze: Bojim se da nam 2024. donosi mnogo više sukoba i nemira u RS-u i na Kosovu

Vučićeve crne prognoze: Bojim se da nam 2024. donosi mnogo više sukoba i nemira u RS-u i na Kosovu

Link na izvornu vijest

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da će dolazeća 2024. godina biti najteža u suvremenoj povijesti Srbije, kazavši da se boji za nemire u Republici Srpskoj i na Kosovu.

“Bojim se da nam ta godina donosi mnogo više sukoba i nemira nego što je prethodna pa i ova, mislim na svaku vrstu ugroženosti u Republici Srpskoj, na Kosovu i u drugim dijelovima regije”, naveo je Vučić dodajući kako je važno je “doći do zajedničkih imenitelja kako sačuvati svoju zemlju i svoju slobodu.”, prenosi Klix.ba.

Vučić je, obrazlažući ovu procjenu, naveo da se u siječnju održavaju izbori u Tajvanu, krajem 2024. u Americi, i ti će izbori zajednu sa ruskim, vjerojatno i ukrajinskim, “predstavljati priliku za promjene ili novo uspostavljanje vrijednosti na globalnoj političkoj razini.”

Prema njegovim riječima, te promjene odvijat će se u eri društvenih mreža, kada je najvažnija stvar postalo dodvoravanje javnosti ili sticanje lajkova, i zato se boji da će 2024. godina biti “mnogo lošija za svijet pa i za Srbe”.

“U eri suvremenog svijeta nitko nikome popusti neće, čak poštivanje drugih stavova gotovo da više ne postoji, ono što mi se čini da je naš izlaz jeste da inzistiramo na kompromisnim rješenjima, iako znamo da ih neće biti, iako znamo da ih oni koji bi željeli da određuju sudbinu svijeta ne žele”, napomenuo je Vučić.

U tom kontekstu je objasnio kako je imao dileme kako da vodi državnu i nacionalnu politiku, ali i da je kupovina vremena u nemogućem nastojanju da se postigne kompromis, “bolje nego odricanje od onog od čega se ne smije odreći.”

“Zato je važno sačuvati mir, ponekad i ispod kamena da se sakrijemo, i čekati pravi trenutak da s istinom i pravdom izađemo pred svijet i da dobijemo poštivanje svijeta”, kazao je Vučić na obilježavanju 182. godišnjice Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU).

The post Vučićeve crne prognoze: Bojim se da nam 2024. donosi mnogo više sukoba i nemira u RS-u i na Kosovu first appeared on ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?