Hrvatska i još šest država podržavaju BiH u otvaranju pretpristupnih pregovora sa EU

Hrvatska i još šest država podržavaju BiH u otvaranju pretpristupnih pregovora sa EU

Link na izvornu vijest

Veleposlanica Republike Austrije Ulrike Hartmann, veleposlanik Republike Italije Marco Di Ruzza, veleposlanik Republike Slovenije Damijan Sedar, veleposlanik Slovačke Republike Roman Hlobeň, zamjenik veleposlanika u Veleposlanstvu Češke Republike Štěpán Šantruček, zamjenik veleposlanika u Veleposlanstvu Republike Grčke Minas Ounanian i otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske Tomislav Lendić upoznali su predsjedatelja Čavaru sa sadržajem pisma kojim su ove države članice EU pružile snažnu potporu Bosni i Hercegovini za otvaranje pretpristupnih pregovora sa EU.

Tijekom sastanka naglasili su da su ministri vanjskih poslova ovih država uputili pismo visokom predstavniku EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepu Borrellu u kome se zalažu za otvaranje pretpristupnih pregovora BiH i EU do kraja 2023. godine.

Predsjedatelj Čavara zahvalio se europskim diplomatama i njihovim zemljama za potporu i za korake koje poduzimaju u korist Bosne i Hercegovine. Osvrnuo se i na pozitivan proces uspostavljanja vlasti u institucijama BiH nakon Općih izbora u listopadu prošle godine, kao i na usvajanje seta reformskih zakona kojima se ispunjavaju prioriteti Europske komisije iz Mišljenja o Zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Predsjedatelj Čavara naglasio je važnost nastavka reformskih procesa u BiH, kao i poduzimanja kredibilnih koraka na ispunjavanju prioriteta s ciljem da Bosna i Hercegovina što prije započne pregovore o punopravnom članstvu u EU.

Važnost daljnjeg provođenja reformi naglasili su i veleposlanici država članica EU, ističući da će njihove države i vlade nastaviti da pružaju snažnu potporu Bosni i Hercegovini i državama Zapadnog Balkana s ciljem što brže integracije naše zemlje i cijele regije u EU.

Dnevnik.ba

 

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?