Značajan korak naprijed u realizaciji jednog od strateških projekata općine Posušje

Značajan korak naprijed u realizaciji jednog od strateških projekata općine Posušje

Link na izvornu vijest

Direktor JP Vodovod doo Frano Lebo i direktor tvrtke Higracon d.o.o. Sarajevo Armin Hadžialić potpisali su ugovor naziva „Nabava usluga za izradu glavnog projekta postrojenja za obradu pitke vode Posušje (Senjakovine)“.

Predviđeno vrijeme izrade dokumentacije u okviru navedenog glavnog projekta je godina dana, a u tu svrhu bit će izdvojeno približno 200.000 konvertibilnih maraka.
Ovime je napravljen značajan korak u realizaciji strateškog projekta za općinu Posušje – izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu.

Izgradnjom postrojenja primarno se trebaju zadovoljiti dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, no benefite će imati i susjedne općine poput Imotskog gdje je u sjevernim dijelovima općine, zbog problematične konfiguracije terena, jedino ekonomski prihvatljivo rješenje distribucija vode iz Tribistova. Također, ovime će se otvoriti mogućnost napajanja pitkom vodom i dijelova općina Široki Brijeg i Grude.

Pročistač bit će smješten na lokalitetu Senjakovine, na obronku Radovnja, a projekt njegove izgradnje, Općina Posušje i JP Vodovod Posušje doo provode u partnerstvu s Hrvatskim vodama.

Objava Značajan korak naprijed u realizaciji jednog od strateških projekata općine Posušje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?