ISTOPITE KILOGRAME UZ KEFIR DIJETU

ISTOPITE KILOGRAME UZ KEFIR DIJETU

Link na izvornu vijest

ISTOPITE KILOGRAME UZ KEFIR DIJETU

Srećom, još jedan niskokalorični proizvod se dodaje kefiru s niskim udjelom masti šest od sedam dana osnovnog plana prehrane na kefiru (i svaki dan je drugačiji!). Ova kefirna dijeta i dalje se s pravom smatra jednom od najasketskijih i najstrožih.

To znači da je potrebna dobra priprema. Sedmodnevna kefirna dijeta, uprkos svojoj ozbiljnosti, formalno nije jedna od strogih mono-dijeta – odnosno tokom sedmice možete u kefir svaki dan dodati još jedan ili dva niskokalorična proizvoda. Na primjer: krastavci i zelje, pečeni krompir, voće. Takav jelovnik, zajedno sa željeznom voljom, daje impresivan rezultat: do minus 7 kg sedmično.

Sedmična kefirna dijeta je jedna od ekspresnih dijeta za brzo mršavljenje i najčešće se koristi za brzo “dovođenje u formu” za neku posebnu priliku, praznik i sl. Kefirna dijeta za 7 dana zasniva se na kefiru sa sadržajem masti ne više od 1%. Što se tiče korisnih svojstava, ekvivalentan je klasičnom kefiru od 2,5 posto, ali ima nešto drugačiju konzistenciju i, shodno tome, sadrži manje masti i kalorija. Kalorijski sadržaj 100 ml kefira 1% je 40 kcal.

Postoji nekoliko vrsta kefir dijeta, ali sve dijele tri zajednička principa:

Trajanje 7 dana; glavni proizvod tokom dana je kefir, dodaje se određena količina niskokaloričnih proteina ili ugljikohidrata; jasan raspored obroka (6 puta dnevno u jednakim intervalima, posljednji najmanje 2 sata prije spavanja).

Tokom cijele kefirne dijete treba se odreći šećera, soli, crnog čaja i kafe. Možete piti običnu čistu vodu i biljni čaj bez ograničenja. Osnovna kefirna dijeta 7 dana

    Prvi dan: Pola litra kefira, 1% masti i 400 g pečenog krompira (bez soli).

    Drugi dan: Pola litra kefira sa 1% masti i 400g mladog sira sa niskim sadržajem masti.

    Treći dan: Pola litra kefira 1% masnoće i 400g voća (osim grožđa i banana).

    Četvrti dan: pola litra kefira 1% masnoće i 400g kuvanih pilećih prsa.

    Peti dan: Pola litra kefira 1% masnoće i 400g voća (osim grožđa i banana).

    Šesti dan: Dan posta. Ništa osim 1,5 litara negazirane vode.

    Sedmi dan: Pola litra kefira 1% masnoće i 400g voća (osim grožđa i banana).

Kako prekinuti kefirnu dijetu

Ostavljanje kefirne dijete 7 dana trebalo bi da prođe što je lakše moguće. Tijelo, iako ne zadugo, još uvijek je naviklo da prima male porcije hrane. Stoga nagli povratak na prijašnju ishranu ne samo da može biti štetan, već može uzrokovati i neke bolesti gastrointestinalnog trakta. Nakon 7 dana kefirne dijete, preporučuje se barem istovremeno odustati od pečenja od bijelog brašna, masne i slatke hrane – u suprotnom to ne samo da će pomoći metabolizmu da se manje-više polako vrati normalnom radu, već takođe će produžiti dejstvo kefira dijete. Imajte na umu da svaka mono-dijeta ili dijeta koja uključuje ozbiljna ograničenja u sastavu ili količini konzumirane hrane može biti opasna po zdravlje. Ne preporučuje se zloupotreba mono-dijeta i ekspresnih dijeta i unositi ih češće od jednom u šest mjeseci.

The post ISTOPITE KILOGRAME UZ KEFIR DIJETU first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?