NATO potvrđuje dugotrajnu posvećenost Bosni i Hercegovini

NATO potvrđuje dugotrajnu posvećenost Bosni i Hercegovini

Link na izvornu vijest

Tijekom posjeta, glavni tajnik se sastao sa zapovjednicom NATO Stožera Sarajevo brigadnom generalicom Pamelom McGaha. Tom prilikom zahvalio je generalici McGaha i osoblju NATO Stožera za podršku miru i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

– NATO je, dugi niz godina, posvećen Bosni i Hercegovini. Vaša sigurnost je važna za region zapadnog Balkana i bitna je za Europu – rekao je glavni tajnik.

U svom obraćanju uz predsjedavajuću Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanu Krišto, glavni tajnik je rekao „Saveznici snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine” i pozvao “sve političke lidere da očuvaju jedinstvo, grade državne institucije i rade na pomirenju”.

Glavni tajnik NATO-a pohvalio je Bosnu i Hercegovinu za napredak na putu ka članstvu u Europskoj uniji, te ponovio da NATO ostaje opredijeljen za podršku euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

– Svaka zemlja ima pravo izabrati vlastite sigurnosne aranžmane. Bez stranog uplitanja – izjavio je glavni tajnik.

To je bio posjet glavnog tajnika Stoltenberga, tokom četverodnevne turneje na zapadnom Balkanu. Planirano je da otputuje na Kosovo, Srbiju i Sjevernu Makedoniju – priopćio je  NATO Stožer Sarajevo.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?