Večeras zahlađenje, za vikend moguć snijeg na višim nadmorskim visinama

Večeras zahlađenje, za vikend moguć snijeg na višim nadmorskim visinama

Link na izvornu vijest

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje  oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i
snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne.
Temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Od poslijepodnevnih sati
temperatura zraka će opadati.

Zahlađenje se očekuje u noći na srijedu i u srijedu ujutro, snježna granica će se sniziti na oko 800 metara nadmorske visine, posebno u dijelovima sjeverozapadne Hercegovine, koju čeka i prvi konkretniji snježni pokrivač ove sezone, piše Hercegovina meteo.

Kupres bi vrlo lako mogao tijekom srijede mjeriti oko 15-ak cm snijega. Zapuhat će vrlo jaka, do na udare olujna bura, s kojom će se tijekom srijede vremenske prilike postupno stabilizirati. Druga polovica sljedećeg tjedna, kao i sami kraj mjeseca dosta upitni zbog gomilanja veće količine hladnog zraka polarnog porijekla na sjeveru Europe, koji bi se potencijalno mogao spustiti u veliki dio Europe.

U srijedu, 22.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama uglavnom sa kišom, u Bosni može padati i susnježica. U višim područjima će padati snijeg. U večernjim satima, lokalno u Bosni i u nizinama, može padati veoma slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 12°C.
U četvrtak, 23.11.2023., u jutarnjim satima, lokalno u centralnim i istočnim područjima, može padati slab snijeg.

Očekuje se postupno smanjenje oblačnosti širom zemlje. U centralnim i istočnim područjima niska naoblaka će se najduže zadržati. Vjetar većinom slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne prije podne umjereno jaka bura.
Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu do 14°C.
U petak, 24.11.2023., djelomično vedro. Slaba kiša se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 16°C.

Objava Večeras zahlađenje, za vikend moguć snijeg na višim nadmorskim visinama pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?