Održani Dani suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje

Održani Dani suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje

Link na izvornu vijest

Ovoga vikenda održana je dvodnevna međunarodna konferencija Dani suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje.

Konferencija je održana u prostorijama zgrade Općine Posušje. Organizatori ove konferencije su Ured načelnika u suradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, pod supokroviteljstvom Kabineta premijera Vlade FBiH, gosp. Nermina Nikšića.

Konferencija je rezultat višemjesečnih sastanaka i razgovora koji su se odvijali tijekom 2023. godine s domaćim i međunarodnim organizacijama. Svrha višemjesečnog rada je pronalaženje rješenja te poboljšanja urbanističke problematike općine Posušje.

S obzirom na sve veće širenje izgradnje na području općine kako u privatnom tako i u javnom sektoru konferencijom se došlo do zaključaka o nužnim podhvatima koji su potrebni kako bi se omogućila što kvalitetnija i savjesnija izgradnja na području općine Posušje. Također, u večernjem panelu održanom ove protekle subote naglasak se stavio na očuvanje graditeljske, arhitektonske i kulturne baštine od jezgre do same periferije općine Posušje.

Renomirani stručnjaci koji su boravili u Posušju i sudjelovali na Danima suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje istaknuli su kako je općina Posušje jedno od rijetkih mjesta koje je očuvalo kulturno nasljeđe te kako je Posušje općina koja se širi s odličnim geografskim položajem, bistrinom i urednosti, hercegovačkom gostoljubivosti koja veže mediteranski jug i planinski sjever.

Konferencijom je koordinirao savjetnik načelnika Jozo Kolobarić, a na samom početku prisutnima su se obratili načelnik općine Posušje Ante Begić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Zvonimir Širić te ispred Kabineta premijera vlade FBiH Draženka Subašić.

Objava Održani Dani suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje pojavila se prvi puta na Posušje net.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?