Zabrana pušenja doživjela izmjene: Tko može odahnuti i kome idu na ruku?

Zabrana pušenja doživjela izmjene: Tko može odahnuti i kome idu na ruku?

Link na izvornu vijest

Iako je usvojenim Zakonom o zabrani pušenja u Federaciji trebalo doći do potpune zabrane, ipak će novi podzakonski akti ići na ruku ugostiteljima i duhanskoj industriji.

Po uzoru na regiju nove olakšice će biti predviđene nacrtom pravilnika, tvrde u ministarstvu. U federalnoj inspekciji ipak savjetuju čekanje i službene objave.

U studenom je pomoćnik ministra za zdravstvo Federacije Vedran Marčinko izjavio kako će se objekti do 50 m2 uslužnog dijela moći opredijeliti za pušenje ili zabranu. Zbunilo je to sve uključene u donošenje i provođenje ovog zakona jer se do sada govorilo o potpunoj zabrani.

“Cijela regija je išla na takvu primjenu zakona i takvo zakonsko rješenje. U nacrtu našeg zakona koje smo imali bilo je potpuna zabrana. Međutim na parlamentu, parlamentarci su odlučili da budu i ugostiteljski objekti zahvaćeni izuzetcima, gdje ćemo mi donijeti pravilnik”, rekao je Vedran Marčinko, pomoćnik ministra za zdravstvo FBIH.

Ugostitelji sa manjim objektima, koji su ujedno i bili najugroženiji donošenjem ovog zakona, kako sada stvari stoje mogu odahnuti i pripremati novac za investiciju uvođenja specijalnih ventilacijskih sustava.

Ipak iz federalne inspekcije kažu da treba pričekati objavu nacrta pravilnika prije bilo kakvih skupih intervencija u prostoru.

“Što će biti u tom pravilniku inspecija ne zna, niti možee utjecati na to. Kad bude javna rasprava, uz suglasnost direktora, inspekcija može dati mišljenje je li to uredu ili ne, pošto će dio inspekcije, federalna zdravstvena inspekcija, inspekcija zaštite na radu i tržišna inspekcija, svatko iz svoje nadležnosti vršiti kontrolu takvih subjekata”, istakao je Adi Gujić, glavni zdravstveni inspektor FBiH.

Pušači nezadovoljni potpunom zabranom, ali razumiju nepušače, koji kažu zabrane su trebale biti uvedene i mnogo ranije.

N1 televizija

The post Zabrana pušenja doživjela izmjene: Tko može odahnuti i kome idu na ruku? appeared first on Brotnjo.info | Čitluk – Međugorje – Hercegovina.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?