Pojavila se afrička svinjska kuga u Županiji Zapadnohercegovačkoj?

Pojavila se afrička svinjska kuga u Županiji Zapadnohercegovačkoj?

Link na izvornu vijest

Pojavila se afrička svinjska kuga u Županiji Zapadnohercegovačkoj?

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo pojavila se afrička svinjska kuga na jednoj farmi svinja u Širokom Brijegu.
Kako saznaje portal paralele.info, vlasnik je poštivao sve mjere opreza nadležnih institucija kako bi spriječio zarazu svinja afričkom svinjskom kugom. Farma ima vlastiti uzgoj i nisu nabavljane svinje sa zaraženih područja. Očekuje se uvođenje mjera suzbijanja širenja na zaraženom području.

Afrička svinjska kuga (ASK) je iznimno zarazna bolest koja pogađa domaće i divlje svinje. Iako je bezopasna za ljude, može biti smrtonosna za svinje i ima ozbiljne društveno-ekonomske posljedice u zahvaćenim područjima. Područja pogođena afričkom svinjskom kugom bilježe osjetne financijske gubitke, ograničenja u pogledu izvoza životinja i mesa, te troškove koje donose mjere za suzbijanje bolesti.
Pretpostavlja se kako je virus afričke svinjske kuge u Bosnu i Hercegovinu stigao iz Srbije, prvi slučaj je zabilježen u lipnju 2023 godine.

Objava Pojavila se afrička svinjska kuga u Županiji Zapadnohercegovačkoj? pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?