Poslovne novine pokreću platformu adria1000 za praćenje brzorastućih kompanija u Adria regiji

Poslovne novine pokreću platformu adria1000 za praćenje brzorastućih kompanija u Adria regiji

Link na izvornu vijest

Poslovne novine su pokrenule web platformu www.adria1000.com  na kojoj će pratiti  brzorastuće kompanije zemalja Adria regije čime će tim kompanijama omogućit da se predstave klijentima, poslovnim partnerima i društvenoj zajednici, ali i promoviraju dobre prakse poslovanja.

Kompanije koje nose titulu brzorastuće imaju visok stepen stabilnosti u poslovanju, kontinuiran rast i progres i menadžment koji ih vodi uspješno kroz stalne promjene i krize na tržištima. Upravo one mogu dati odgovore na neka od najčešćih i najkompleksnijih pitanja i dilema u privredi kako biti inventivan, generirati nova radna mjesta i uticati na jačanje ekonomije. Upravo ove kompanije ne samo u BiH nego i regiji, pa i cijelom svijetu predstavljaju jedan od značajnijih faktora koji imaju uticaj na investiranje i ekonomski rast, saopšteno je povodom pokretanja platforme.

Među TOP 1000 u Adria region najviše je kompanija iz Srbije (306), potom iz Hrvatske (299) i Slovenije (223), a najmanje iz Crne Gore (49). Zbir prihoda ovih hiljadu rangiranih kompanija u prošloj godini iznosio je 12,9 milijardi eura.

Kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, među 1000 brzorastućih najviše je onih iz Kantona Sarajevo (216) potom iz Banjalučke regije (200) i Tuzlanskog kantona (108). Naša zemlja je jedina koja među top tri vodeće djelatnosti po CAGR% nema građevinski sektor.

Sa ukupno ostvarenih 12,1 milijardu eura prihoda TOP 1000 kompanija iz Bosne i Hercegovine skoro su rame uz rame po zbiru prihoda TOP 1000 u Adria regiji, koji iznosi 12,9 milijardi eura.

Na rang-listama i portalu www.adria1000.com moguće je pratiti koje kompanije bilježe brzi rast i kakve rezultate postižu. Sveobuhvatan spisak koji sadrži po 1000 kompanija iz svake zemlje uključujući i posebno za ADRIA Regiju temelji se na rastu prihoda kompanija u posljednje tri godine i preciznom rangiranju uz poštivanje međunarodnih standarda. Kompanije su kategorizirane po djelatnostima, a rangirane prema Složenoj godišnjoj stopi rasta (Compound Annual Growth Rate – CAGR). Parametri koji su primjenjivani u skladu su sa onima koji se koriste u Europi i svijetu, a prilagođeni su specifičnostima tržišta BiH i regiona.

The post Poslovne novine pokreću platformu adria1000 za praćenje brzorastućih kompanija u Adria regiji appeared first on Interview.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?