MESARA DONIRALA 250 KG MESA ZA ČETIRI JAVNE KUHINJE U BIH: IZMJENE ZAKONA ZASLUŽNE ZA TO

MESARA DONIRALA 250 KG MESA ZA ČETIRI JAVNE KUHINJE U BIH: IZMJENE ZAKONA ZASLUŽNE ZA TO

Link na izvornu vijest

Ova porodična firma sa stogodišnjom tradicijom oduvijek je pomagala osobama u nevolji, a nakon što su izmjenama zakonske inicijative donacije hrane pred istek roka trajanja oslobođene plaćanja PDV-a, odlučili su se da podrže ovu inicijativu i potaknu druge kompanije na istu praksu.

  • Izmjene zakona o PDV-u su sigurno olakšavajuća okolnost, a donacije koje smo uputili u četiri javne kuhinje u BiH su, prije svega, poziv svim firmama koje su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju. Mi ćemo nastaviti pomagati i uvijek ćemo dati podršku humanim idejama-izjavio je vlasnik Mario Pavković.

Nakon ukidanja PDV-a na donacije hrane u Bosni i Hercegovini, otvorena su vrata za aktivnije uključivanje kompanija u doniranje, kako bi se pomoglo ljudima u nevolji, ali i spriječilo da hrana koja je blizu isteka roka trajanja završi kao otpad. Inicijatori kampanje “Gram po gram za tone solidarnosti” su pripremili vodič s ključnim informacijama za kompanije i javne kuhinje kako u ovom procesu ne bi bilo nikakvih nedoumica.

Donaciju je dobila i kuhinja „Udruženje građana “Zajedno za naš grad” u Mostaru.

  • Naša kuhinja dnevno priprema 60 obroka koje nosimo starijim korisnicima. Prije nekoliko dana smo osposobili i jednu prostoriju za ljude u potrebi koji četiri dana, u sedmici od 12 sati do 13 sati mogu pojesti topao obrok. Poslao bih apel firmama, posebno u Hercegovini, da odvoje proizvode koji su pred istekom roka i doniraju nama kako bismo nahranili što više ljudi-izjavio je Nermin Mehić iz Udruženje “Zajedno za naš grad”.

Inicijativa “Niko gladan. Niko sam.” je dio programa “Pravni okvir za filantropiju”, koji provodi Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama (Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans) uz finansijsku podršku američke vlade putem USAID-a.

The post MESARA DONIRALA 250 KG MESA ZA ČETIRI JAVNE KUHINJE U BIH: IZMJENE ZAKONA ZASLUŽNE ZA TO first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?