Nedeljko Elek napravio incident ispred Suda BiH, reagirao ministar Ramo Isak

Nedeljko Elek napravio incident ispred Suda BiH, reagirao ministar Ramo Isak

Link na izvornu vijest

Eleka i njegovog vozača je policija upozoravala na nepropisno parkiranje, nakon čega je Elek držao lekcije pripadniku MUP-a KS i odbijao da pomjeri automobil, javlja Faktor.

Ministra unutarnjih poslova Federacije BiH Ramu Isaka novinari Faktora zamolili su da pogleda snimak tog incidenta ispred Suda BiH i da svoj komentar na postupanje policije.

“Treba uzeti u obzir da je riječ o specifičnoj situaciji u kojoj je evidentno da regulaciju prometa vrše dva policijska službenika”, kazao je Isak, te nastavio:

“Posebno treba voditi računa o nepristojnom ponašanju Nedeljka Eleka koji je vjerojatno i želio da izazove incident u Sarajevu kako bi on i slični njemu propagirali priču da je glavni grad Bosne i Hercegovine nesiguran za pripadnike srpskog naroda. Što je čista glupost”.

Federalni ministar je kazao da ne bi kritizirao policijskog službenika koji je mirno pokušao izbjeći sukob s Nedeljkom Elekom.

“Objavljeni snimak govori ponajviše o nepristojnosti direktora iz Istočnog Sarajeva. Uvjeren sam da će MUP Kantona Sarajevo naknadno uručiti prekršajni nalog Eleku. Policajci trebaju izbjeći uplitanje u cirkus koji pokušavaju režirati lojalni kadrovi Milorada Dodika”, objasnio je Isak.

Snimak incidenta pogledajte u videu…

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?