Dodik: Samostalnost RS sve izglednija. Naredni mjeseci bit će ključni

Dodik: Samostalnost RS sve izglednija. Naredni mjeseci bit će ključni

Link na izvornu vijest

– Naredni mjeseci bit će ključni – istaknuo je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je naveo da će Srpska sačuvati svoju samostalnost i jačati.

– Oni koji se raduju i likuju nad pritiscima i ucjenama na kraju će sami trpjeti posljedice toga što su pristali da budu podanici i poslušnici, a ne ravnopravni predstavnici naroda – zaključuje Dodik.

Kako Dodik ističe, među Bošnjacima ne postoji nijedan ozbiljan lider koji je spreman da se riješi podaništva i šurovanja sa strancima, jer tako misle da će napraviti štetu Srbima.

– To je srž svih problema u funkcioniranju BiH. Bošnjaci moraju shvatiti da je jedini način napretka BiH moguć dijalogom sa Srbima i Hrvatima. Sve ostalo je permanentna kriza za BiH, iz koje nema izlaza. Srpska zna svoj put. Spremni smo da sačuvamo daytonsku, ustavnu, samostalnu BiH, ali ne moramo – ističe Dodik.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?