NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA “NACRT IZBORNOG ZAKONA RS” U POLA TRI UJUTRO

NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA “NACRT IZBORNOG ZAKONA RS” U POLA TRI UJUTRO

Link na izvornu vijest

NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA “NACRT IZBORNOG ZAKONA RS” U POLA TRI UJUTRO

Kako je navedeno u zaključku, NSRS odlučila je da se Nacrt izbornog zakona RS uputi na javnu raspravu, jer se navedenim nacrtom zakona uređuju pitanja koja su od posebnog značaja za građane i o kojima je neophodno da se konsultuju organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani.

Nacrt zakona objavljen je na internet stranici Narodne skupštine RS, a javna rasprava bit će sprovedena u roku od 15 dana.

Za organizovanje i sprovođenje javne rasprave zadužuje se Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, koje se istovremeno obavezuje da dostavi Narodnoj skupštini, uz prijedlog zakona, izvještaj o rezultatima javne rasprave sa mišljenjima i prijedlozima.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja. Objavit će se u Službenom glasniku RS, jednim dnevnim novinama i na internet stranici NSRS.

Tom je prethodila maratonska Posebna sjednica NSRS na kojoj su usvojeni zaključci prema kojima će Narodna skupština zajedno sa nadležnim institucijama i organima RS “preduzeti potrebne mjere da bi zaštitila prava i slobode svojih građana i neutralisala posljedice protivustavnog djelovanja na svojoj teritoriji”. Njih su predložili klubovi poslanika SNSD-a, SP-a, DEMOS-a, Ujedinjene Srpske, NPS-a i poslaničkih grupa SPS-a i DNS-a, a traži se da “kolonijalna uprava u roku od sedam dana poništi sve odluke Christiana Schmidta”.

To je također bila reakcije vlasti RS na odluke visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta o izmjeni Izbornog zakona BiH, prenosi Raport.

The post NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA “NACRT IZBORNOG ZAKONA RS” U POLA TRI UJUTRO first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?